VIDEO. "O rana la cap, facuta de un glont, i-a fost fatala". Asa a sfarsit Muammar Ghaddafi


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 20:11
Data publicarii: Vineri 21 Octombrie 2011 07:31
Categorie: Stiri externe

Asta sustine premierul interimar al Libiei. Acesta mai spune ca fostul lider de la Tripoli era teafar si avea asupra sa o arma cand a fost capturat.

Apoi ar fi fost urcat intr-o camioneta, dar vehiculul a fost prins intr-un schimb de focuri si un glont l-a lovit la cap. Insa diverse inregistrari video sugereaza ca Ghaddafi a fost aproape linsat, iar trupul i-ar fi fost tarat pe strazi.

La Slirt, alaturi de Colonel, s-au aflat si doi dintre fiii sai. Guvernul interimar sustine ca unul dintre acestia a murit, iar celalalt a fost prins in viata.

Trupul fara viata, dezgolit, cu fata insangerata... Aceste imagini - care n-au fost inca studiate de experti independenti - sunt dovada sfarsitului Colonelului Ghaddafi, omul care a avut Libia la discretie timp de 42 de ani. Intai au circulat imagini de calitate foarte slaba, din randul rebelilor. Apoi au aparut inregistrari video ceva mai clare, care sunt difuzate acum insistent de marile televiziuni ale lumii.

"Ca libieni, asteptam acest moment istoric. Muammar Ghaddafi a fost ucis. In privinta modului in care a murit si a celor care l-au ucis, expertii nostri sunt acum la morga si fac investigatii. De indata ce vom avea rezultate, le vom face publice" - Mahmoud Jibril, premierul interimar al Libiei

Ulterior au aparut si secvente video socante, in care se vede ca Muammar Ghaddafi era ranit, dar in viata, cand a fost capturat. Cu fata si camasa insangerate, pare ingrozit si striga, incercand zadarnic sa se opuna celor care au tabarat pe el.

Unii luptatori loiali Consiliului National de Tranzitie sustin ca Ghaddafi ar fi fost impuscat cand incerca sa scape. Canalele TV arabe au difuzat imagini cu mai multi rebeli in jurul a doua mari conducte de canalizare unde se pare ca se ascundea. Alti presupusi martori spun ca implora sa nu fie impuscat.

Un combatant le-a arata jurnalistilor un pistol de aur, pe care sustine el, l-a gasit asupra Colonelului.

Nici macar premierul libian nu-si poate ascunde un zambet de satisfactie cand anunta sfarsitul lui Ghaddafi.

"Vroiam sa-l vad disparut, sa nu-l mai vad in aceasta tara. Aceasta e cel mai puternic sentiment. Daca era dupa mine, mi-as fi dorit sa fiu procuror general la procesul lui, dar a fost ucis" - Mahmoud Jibril, premierul Libiei.

La Washington, Secretarul de stat Hillary Clinton a primit dovada mortii lui Ghaddafi pe ecranul telefonului mobil, pe cand se pregatea sa dea un interviu. Nu si-a putut ascunde surpriza.

"Se incheie un capitol lung si dureros pentru locuitorii Libiei care au de acum sansa de a-si determina propriul lor destin intr-o Libie noua is democratica" - Barack Obama, presedintele SUA.

In acelasi timp, insa, liderii lumii au cerut Consiliului National de Tranzitie sa-si tina promisiunea ca vor reforma tara.

Amanuntul jenant legat de moartea lui Ghaddafi
Nu a mai socat-o la fel ca moartea lui Osama. Reactia lui Hillary cand l-a vazut pe Ghaddafi ucis
Cum si-a cersit Muammar Ghaddafi dreptul la viata:
VIDEO PROTVPLUS.RO