O nouă violență a unui polițist din SUA asupra unui bărbat de culoare: ”Nu pot să respir”

Ultima actualizare: 08-06-2020 17:20

Un ofițer alb de poliție din statul Virginia a fost pus sub acuzare după ce a folost un pistol cu șocuri electrice asupra unui bărbat de culoare.

Polițistul din Fairfax se numește Tyler Timberlake și și-a folosit arma împotriva bărbatului după ce alți ofițeri încercaseră timp câteva minute, fără succes, să-l convingă să intre într-o ambulanță, pentru a merge la un centru de dezintoxicare.

Potrivit Associated Press, incidentul a fost filmat de o cameră montată pe corpul unui ofițer de poliție, iar imaginile au fost făcute publice la o conferință de presă.

Timberlake este văzut lovind bărbatul cu un pistol cu șocuri, după care se urcă pe el, împreună cu ofițerul care purta camera de filmat. Odată ce Timberlake este deasupra bărbatului de culoare, el trage din nou în spatele victimei.

Potrivit șefului poliției din Fairfax, Edwin C. Roessler Jr, poliția a fost alertată în urma unui apel, după ce un bărbat care mergea pe stradă striga că are nevoie de oxigen. În videoclip, bărbatul împușcat cu arma cu șocuri spune în repetate rânduri „Nu pot respira”.

Roessler a adăugat că nu este clar de ce Timberlake și-a folosit pistolul cu șocuri electrice. Bărbatul de culoare a fost tratat la un spital și, ulterior, eliberat.

Poliția Fairfax se află în mijlocul unui program de dotare a ofițerilor cu camere purtate pe uniformă, pentru a îmbunătăți transparența și relațiile cu comunitatea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO