O mamă și tripleții ei, dați afară dintr-o maternitate din Phenian. Gestul care a înfuriat autoritățile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 22 Septembrie 2018 15:55
Categorie: Stiri externe
Maternitate Coreea de Nord

O femeie care a născut tripleți într-o maternitate din Phenian a fost dată afară cu forța din instituția medicală, după patru luni.

În mod normal, mamele care nasc tripleți beneficiază o atenție specială din partea statului, întrucât Kim Ir-sen a spus cândva că astfel de evenimente reprezintă „un semn bun pentru țară”.

Tripleții s-au născut în luna iunie la Maternitatea din Phenian, însă bebelușii și mama lor au fost trimiși de urgență în provincia Ryanggang. Autoritățile rămân tăcute cu privire la motivul pentru care au recurs la acest gest. Cu toate acestea, una dintre ipoteze are legătură cu un interviu acordat de tatăl copiilor, informează Daily NK.

„După nașterea tripleților, în timpul unui interviu care a avut loc în locuința din provincia Ryanggang a bărbatului, jurnaliștii afiliați televiziunii KCNA l-au filmat pe tată în timp ce vorbea în termeni negativi despre situația familiei. Bărbatul s-a plâns de viața lui”, a spus o sursă din Phenian, care a citat un oficial local din Comitetul Popular.

„Mama și copiii erau în Phenian, dar tatăl se afla acasă. El nu a știut exact ce să spună în interviu. Este un fermier care nu știe cum funcționează lumea, așa că a început să vorbească despre cât de săracă este familia sa, fără să se gândească. El a mai spus că pe parcursul sarcinii soției sale, familia nu a avut o alimentație adecvată și și-a exprimat îngrijorarea privind modalitatea în care va reuși să crească trei copii. Interviul nu a fost transmis la televizor, ci raportat la Partidul Central. Tatăl a fost calificat drept o „persoană nerecunoscătoare”, așa că mama și copiii au fost dați afară din maternitate și trimiși înapoi la fermă”, a mai spus sursa.

Potrivit celor care au fugit din Coreea de Nord, cetățenii intervievați de presă trebuie să mulțumească întotdeauna familiei Kim și să promită că vor duce la îndeplinire îndatoririle care le-au fost date.

„În prezent, nord-coreenii duc vieți grele și se plâng unii altora cu privire la regim. Tatăl a făcut asta fără să se gândească la consecințe. Oficialii din partid nu l-au învățat ce să facă, înainte de interviu. Jurnaliștii de la Phenian știu doar să elogieze regimul și nu cunosc realitatea din țară”, a spus un dezertor care a ajuns în Coreea de Sud în 2017, sub protecția anonimatului.

Potrivit unei surse din provincia Ryanggang, familia nu a primit inele de aur și un cuțit ornamental de argint, daruri ce se oferă în mod normal familiilor cu tripleți. Întrucât nu a înțeles ce s-a întâmplat, mama a intrat în depresie, devenind o țintă a criticii partidului și forțată să se întoarcă acasă.

„Vecinii erau foarte încântați când au aflat că mama se va duce la Phenian. Ei au sărbătorit această sarcină de parcă era ceva bun pentru întreaga țară. Acum le pare rău pentru familie și pentru zilele dificile care îi așteaptă pe copii”, a mai spus sursa din provincia Ryanggang.

Femeile însărcinate cu tripleți sunt mutate de urgență într-o maternitate din Phenian și beneficiază de îngrijire specială pe tot parcursul sarcinii. Chiar și atunci când copiii cresc, familia beneficiază de un tratament special din partea autorităților nord-coreene, scrie Daily NK.

Acest fapt se datorează liderului nord-coreean Kim Ir-sen, bunicul lui Kim Jong-un, care a declarat la un moment dat că „nașterea de tripleți reprezintă un semn bun pentru țară”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily North Korea

VIDEO PROTVPLUS.RO