O importantă companie aeriană și-a anulat toate zborurile. Ce pot face pasagerii afectați


Ultimul update: Luni 09 Septembrie 2019 20:08
Data publicarii: Duminica 08 Septembrie 2019 16:57
Categorie: Stiri externe

Piloții companiei British Airways vor intra, în noaptea de duminică spre luni, în grevă timp de două zile, numulțumiți de salarii și condițiile de muncă.

Pasagerii au fost avertizați să nu se îndrepte spre aeroporturi, iar compania aeriană a anunțat că majoritatea călătorilor și-au schimbat deja planurile de călătorie, potrivit BBC.

Atât compania, cât și sindicatul piloților, Balpa, au indicat că sunt pregătite să reia negocierile. Cu toate acestea, majoritatea
zborurilor British Airways programate să decoleze luni și marți din Marea Britanie au fost anulate.

Potrivit reprezentanților British Airlines, pasagerii afectați de grevă pot solicita returnarea integrală a sumei plătite pe biletul de avion, reprogramarea zborului în următoarele 355 de zile sau pot opta pentru un zbor spre o altă destinație, dacă se încadrează în suma de bani pierdută.

În luna iulie, piloții au refuzat o mărire cu 11.5% a salariului în următorii trei ani. Aceștia au anunțat că vor renunța la grevă dacă British Airways va accepta să negocieze o ofertă mai bună.

Balpa a argumentat că piloții au acceptat creșteri salariale mai mici și au făcut sacrificii în anii precedenți, când compania s-a aflat într-o situație dificilă. Recent, IAG, compania care deține British Airways, a anunțat o creștere a profitului cu 9% în ultimul an, iar sindicatul cere ca acest avans să se regăsească și în salariile piloților.

British Airways susține însă că oferta de creștere de 11,5% în trei ani este una „corectă și generoasă" și ar însemna că piloții liniei aeriene ar ajunge să câștige peste 200.000 de lire pe an.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Soluție inedită pentru Brexit: podul cu care Johnson vrea să lege Irlanda de Nord de Regat
Momente terifiante în aer. Pasageri, aruncați din scaune din cauza turbulențelor severe
Probleme pentru un nou model de avion Boeing. Uşa s-ar fi desprins la primul zbor
VIDEO PROTVPLUS.RO