Nouă nave de război rusești, interceptate de Marina Regală în apropierea coastelor Marii Britanii

Ultima actualizare: 05-12-2020 21:26
Nouă nave de război rusești, interceptate de Marina Regală în apropierea coastelor Marii Britanii
Getty

Nu mai puțin de nouă nave de război rusești au fost interceptate în apropierea coastelor britanice. Marina Regală a supravegheat multă vreme echipajele rusești până ce au părăsit apele teritoriale.

Navele de război rusești și-au făcut apariția în apropierea Marii Britanii în mai puțin de două săptămâni. Nouă asemenea vase militare, printre care un submarin, un distrugător, o corvetă și o navă de patrulare, împreună cu remorcherele lor de sprijin și navele de aprovizionare, toate au fost depistate de navele de patrulare britanice, arată publicația The Sun.

„Acesta este motivul pentru care Marina Regală este pe mare în fiecare zi, protejând Marea Britanie și interesele noastre. În ciuda pandemiei, suntem capabili să reacționăm rapid pentru a răspunde amenințărilor atât în apele teritoriale cât și internaționale” a declarat primul Lord-Amiral al Marii Britanii, Tony Radakin.

„Suntem întotdeauna gata să răspundem, în ciuda creșterii amenințărilor rusești” a mai adăugat Lordul Amiral.

Fregata HMS Northumberland a supravegheat îndeaproape mișcările distrugătorului rus de clasă Udaloy, Viceamiralul Kulakov,în timp ce nava de patrulare HMS Severn, aflată în Canalul Mânecii și strâmtoarea Dover, urmărea un submarin aflat la suprafață, Stary Oskol. Nava de patrulare britanică a interceptat și corveta rusă Boikiy, nava de patrulare Vasiliy Bykov și alte nave.

Din primele informații, navele rusești se adăposteau de furtună în zona Baie de Seine, în nordul Franței, iar navei Marinei Britanice HMS Severn i s-au alăturat nave și avioane aliate ale marinei franceze.

„În condiții foarte dificile, de vreme rea, HMS Severn și alte câteva nave britanice și aliate au stat acolo 20 de zile, asigurându-se că pot supraveghea continuu navele de război rusești în tranzit” a declarat comandantul HMS Severn, ofițerul Philip Harper.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO