Noile tulpini de COVID pot duce la al treilea val în Germania, se teme Angela Merkel: Ce spune de vaccinul AstraZeneca

Dată publicare: 24-02-2021 21:46
Dată actualizare: 24-02-2021 21:53


Angela Merkel

Al treilea val de COVID poate fi provocat de noile tulpini ale coronavirusului, crede cancelarul german Angela Merkel, care a îndemnat la precauție pentru ca în Germania să nu se ajungă la o nouă carantină națională.

Riscul noilor tulpini în a determina al treilea val nu este deloc de neglijat, a declarat Angela Merkel într-un interviu publicat miercuri de Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează Reuters și Agerpres.

„Din cauza (tulpinilor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val'', a spus Merkel. ''Aşadar, trebuie să procedăm cu înţelepciune şi atenţie, astfel încât un al treilea val să nu necesite un nou lockdown în toată Germania'', a subliniat cancelarul german.

„AstraZeneca este un vaccin de încredere, eficient şi sigur'', a adăugat ea. ''Autorităţile ne spun că acest vaccin poate fi de încredere. Atât timp cât vaccinurile sunt insuficiente cum sunt acum, nu poţi alege cu ce vrei să fii vaccinat'', a menţionat de asemenea cancelarul german, în contextul în care din cele peste 1,4 milioane de doze din acest vaccin distribuite în Germania numai circa 239.000 au fost administrate până marţi.

Sursa: ProTV / Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO