NATO îşi va relua în curând activităţile de formare în Irak

Ultima actualizare: 14-02-2020 16:17
secretarul general NATO in vizita in Irak
DVIDS

NATO îşi va relua „în zilele sau săptămânile următoare” activităţile de formare în Irak, care au fost întrerupte la începutul lui ianuarie, după uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

Anunțul a fost făcut vinery de comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul american Tod Wolters, transmite AFP.

Misiunea de instruire a NATO din Irak, din care fac parte 500 de oameni, aflaţi sub comanda Canadei, a primit undă verde de la Bagdad pentru relansarea activităţilor, a indicat Wolters pentru presă în marja Conferinţei de securitate de la Munchen.

Întrebat la ce dată ar urma să fie reluată misiunea, generalul american a afirmat că „e o chestiune de zile sau săptămâni”.

„Vrem să redemarăm cât mai curând posibil, dar protecţia trupelor este o chestiune majoră”, a explicat el.

Misiunea de instruire a NATO din Irak a fost suspendată la 4 ianuarie şi o parte din personalul său a fost retras din această ţară de teama unor represalii după moartea generalului Soleimani, iar în plus parlamentul de la Bagdad a votat o rezoluţie cerând plecarea trupelor americane şi străine din ţară.

Ulterior însă Bagdadul a autorizat preluarea de către misiunea NATO a anumitor activităţi de formare asigurate de coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Washington.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO