Momentul în care un bombardier rusesc supersonic s-a prăbușit, filmat. VIDEO

Ultima actualizare: 27-01-2019 07:06
bombardier rusesc, prabusit, Murmansk
rt.com

Momentul în care un bombardier supersonic rusesc, model Tu-22M3, s-a prăbușit în regiunea nordică, Murmansk, la ateriZare a fost filmat.

Accidentul a avut loc pe 22 ianuarie 2019, în regiunea Murmansk, după un zbor de antrenament. Avionul Tu-22M3 a avut o aterizare complicată și din cauza unor puternice căderi de zăpadă.

Momentul prăbușirii a fost filmat de un soldat de la baza militară din apropiere de orașul Olenegorsk iar înregistrarea a ajuns online.

Pe imagini se vede aeronava încearcă să aterizeze în condiții de vizibilitate aproape zero, iar la contactul cu pista bombardierul se rupe practic în două și este înghițit într-o minge de foc.

Trei din cei 4 membri ai echipajului au murit, comandantul fiind cel care a supraviețuit miraculos, dar cu răni grave, potrivit Russia Today.

Tupolev Tu-22M este un bombardier strategic de concepţie sovietică în care există spaţiu pentru patru piloţi şi membri ai echipajului. El poate atinge viteze de peste 2.000 km/h şi a fost utilizat în mai multe rânduri de Rusia pentru a efectua lovituri aeriene în Siria în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad.

Aviaţia rusă traversează o serie neagră, după ce două avioane de vânătoare Su-34 au intrat în coliziune vineri în cursul unor manevre în Extremul Orient rus, deasupra Mării Japoniei, provocând moartea a doi piloţi şi rănirea unui al treilea, în timp ce un alt pilot este în continuare dat dispărut.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO