Miting la New York impotriva crizei. Peste 700 de persoane, arestate. Podul Brooklyn, inchis. VIDEO

Dată publicare: 02-10-2011 12:52
Dată actualizare: 29-03-2012 15:59


Proteste la Brooklyn

VIDEO. Aproximativ 700 de persoane au fost arestate sambata, la New York, deoarece au blocat circulatia pe podul Brooklyn, provocand inchiderea acestuia. Manifestarea a fost organizata in semn de protest fata de efectele crizei.

Mai multi manifestanti "au blocat timp de doua ore circulatia pe podul Brooklyn, in directia Brooklyn,", a explicat in cursul serii un purtator de cuvant al politiei din New York.

In pofida caracterului pasnic al manifestatiei, "peste 700 de persoane au fost arestate. Majoritatea pentru tulburarea ordinii publice", a precizat el, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Unii manifestanti au fost eliberati dupa cateva ore, altii vor ramane timp de 24 de ore in arest sau vor face obiectul acuzatiilor, a afirmat o sursa din cadrul politiei.

Manifestatia a inceput in cursul dupa-amiezii la Liberty Plaza, in cartierul financiar, unde campeaza de doua saptamani militanti ai miscarii "Ocupam Wall Street". Sute de persoane s-au indreptat apoi spre podul Brooklyn, potrivit politiei, care a precizat ca majoritatea manifestantilor au ramas pe trotuar, fara incidente.

Militantii care ocupa Wall Street, inspirati de miscarile prodemocratice din lumea araba, campeaza intr-un parc din sudul Manhattanului pentru a-si exprima "nemultumirea provocata de actualul climat politic si economic".

"Suntem din toate rasele, sexele, credintele. Noi suntem majoritatea. Noi suntem 99 %. Si nu vrem sa mai fim tacuti", au explicat ei pe site-ul lor de Internet.

O manifestatie in acelasi spirit a avut loc si la Boston (nord-est), in apropierea sediului Bank of America. 24 de persoane au fost arestate. Potrivit organizatorilor, 3.000 de persoane au participat.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO