Mesajele de felicitare transmise lui Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA

Ultima actualizare: 07-11-2020 20:58
Joe Biden
Getty

Oficialitățile americane, foștii președinți ai SUA și politicieni din întreaga lume au transmis mesaje de felicitare la alegerea noului președinte american, Joe Biden, secondat de vicepreședintele Kamala Harris.

Fostul președinte Barack Obama l-a felicitat într-o declarație oficială pe președintele ales al SUA, Joe Biden, și pe vicepreședintele Kamala Harris.

„Nu aș putea să fiu mai mândru să-i felicit pe viitorul nostru președinte, Joe Biden, și pe prima Doamnă, Jill Biden. Suntem norocoși că Joe a primit ce i se cuvenea, funcția de președinte, și are deja atitudinea unui președinte, pentru că atunci când va intra în Casa Albă în luna ianuarie, se va confrunta cu o serie de provocări extraordinare prin care niciun alt președinte nu a mai trecut: o pandemie în expansiune, o economie și un sistem de justiție inegal, o democrație și un climat politic în pericol” a spus Obama, citat de CNN.

Și fostul președinte Jimmy Carter a transmis o declarație oficială felicitându-l pe noul președinte ales Joe Biden, și vicepreședintele său. Carter a spus că privește spre viitor pentru „schimbarea în bine” pe care o va aduce.

„Alături de Rosalynn (soția acestuia, n.r.), îi felicităm pe prietenii noștri- președintele ales Joe Biden și vice-președintele Kamala Harris. Suntem mândri de campania electorală atât de bine derulată și privim spre viitor pentru a vedea schimbările în bine pe care le vor aduce națiunii noastre”

„Felicitări președintelui-ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept cu interes consolidarea parteneriatului nostru strategic solid&dinamic, precum și prosperitatea&rezistența comunității noastre transatlantice”, a scris președintele României, Klaus Iohannis, pe Twitter.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, democrata Nancy Pelosi, a declarat sâmbătă că victoria electorală a preşedintelui ales Joe Biden este "o izbândă istorică" ce prevesteşte "o nouă zi de speranţă pentru America", informează dpa și Agerpres.

„În persoana preşedintelui ales Joe Biden, americanii au ales un lider gata din Prima Zi să înceapă în cele din urmă să zdrobească coronavirusul ca să ne putem redeschide în siguranţă economia şi şcolile", a spus Pelosi.

"Iar în persoana preşedintelui ales Biden, (americanii) au ales un unificator care pune preţ pe credinţă, familie şi comunitate şi care va lucra fără odihnă pentru a ne vindeca naţiunea. Conlucrând, avem şansa să livrăm un progres extraordinar Pentru Popor", a mai declarat preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

Fostul președinte al SUA, Bill Clinton, a spus că președintele ales Joe Biden „ne va sluji și ne va uni pe toți”, într-un scurt mesaj pe Twitter.

„America și-a spus cuvântul și democrația a câștigat. Avem acum un președinte și un vicepreședinte ales, care ne vor sluji și ne vor uni pe toți, ca popor. Felicitări lui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris pentru victorie” a transmis Clinton.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO