Mesaj emoționant al fratelui lui George Floyd: ”De ce vă distrugeți comunitatea?”

Ultima actualizare: 01-06-2020 17:49
Terrence Floyd
ABC News

În timp ce protestele violente s-au răspândit în mai multe comunități din SUA, fratele mai mic al lui George Floyd vrea ca manifestanții „să nu sfâșie orașul”.

”Uneori mă enervez, și vreau și eu să sparg niște capete”, a spus Terrence Floyd pentru ABC News. „Pur și simplu vreau… să o iau razna. Dar sunt aici. Fratele meu nu era așa. Fratele meu era pașnic. Veți auzi o mulțime de oameni spunând că a fost un uriaș blând.” - a spus fratele lui George.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce a fost atacat de ofițerul de poliție Minneapolis, Derek Chauvin, provocând indignare și proteste masive în toată țara .

Polițistul a fost acuzat de crimă de gradul al treilea și omor de gradul doi. Alți trei ofițeri implicați în detenția lui Floyd au fost, de asemenea, concediați, dar încă nu au fost arestați sau acuzați.

Prima declarație în fața lui Chauvin, care fusese programată luni, a fost amânată pentru 8 iunie, potrivit New York Post, care citează WSB-TV. Înregistrările judiciare nu au menționat niciun motiv specific pentru întârzierea de o săptămână.

Nu vă sfâșiați orașul, toate acestea nu sunt necesare. Pentru că dacă familia și rudele lui nu o fac, atunci voi de ce să o faceți?”, a declarat Terrence Floyd pentru ABC News,, conform sursei citate.

„Dacă propria familie și sânge din sângele lui încearcă să accepte asta și să fie pozitivi, să meargă pe un alt drum pentru a căuta dreptate, atunci voi de ce sunteți aici să vă distrugeți comunitatea?” - a mai spus el.

Terrence a mai afirmat că fratele său era cunoscut pentru „pozitivitate” și „motivație”: „Așa ar trebui să fie amintit. Fă ceva pozitiv. Nu mai inventa scuze. Și asta simt că se întâmplă: folosesc acest lucru ca o scuză pentru a fi proști.”

El a adăugat că vrea să-l vadă pe Chauvin și pe ceilalți trei foști polițiști ”pedepsiți la maxim pentru ceea ce i-au făcut fratelui meu”.

„Pentru că după ce am văzut videoclipurile, nu a fost numai tipul care era pe gâtul lui ... Nu numai ăsta, erau și ceilalți trei ofițeri în spatele camerei, în spatele mașinii de pe el. Pentru ca el să nu se poată mișca”, a spus Terrence.

Între timp, un alt frate al lui George Floyd a descris conversația cu președintele Donald Trump drept „foarte rapidă”.

"Nu mi-a dat ocazia să vorbesc", a declarat Philonise Floyd pentru Al Sharpton de la MSNBC, potrivit CNN. "A fost greu. Încercam să vorbesc cu el, dar el pur și simplu mă respingea, ca și cum „Nu vreau să aud despre ce vorbești”.

Și i-am spus doar, vreau dreptate. Am spus că nu-mi vine să cred că au comis un fel de linșaj modern ziua în amiaza mare ”, a mai spus el.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO