Membrii unei secte, acuzați că își transformau adepții în sclavi și le confiscau averile

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
secta
AFP

Autoritățile din Brazilia au arestat 13 membri dintr-o sectă religioasă, suspectată de sclavie, de trafic de persoane și de spălare de bani.

Liderii sectei sunt acuzați că și-au transformat adepții în sclavi, le-au confiscat obiectele de valoare și i-au obligat să muncească pe gratis.

Poliția a percheziționat sediile sectei, biserica fiind cunoscută sub numele de ”Comunitatea Evanghelică a lui Iisus, Adevărul care Marchează”.

Potrivit BBC, biserica a adunat peste 6.000 de adepți.

Poliția caută încă nouă persoane, inclusiv pe liderul sectei, cunoscut sub numele de ”părintele Cicero”.

Achetatorii au dezvăluit că persoanele vizate erau cele vulnerabile, care au fost convinse în biserica din Sao Paulo să-și părăsească familiile și să înceapă o nouă viață în mediul rural. Ei au fost informați că secta este total egalitaristă și că trebuie să predea toată averea lor comunității.

În ferme și în afacerile rurale ale sectei, aceștia lucrau neremunerați și ar fi fost supravegheați de membrii sectei atunci când mergeau în oraș.

"Realitatea este asta, este manipularea minții. Ei îți pot reseta complet viața, te pot face să-ți lași familia. Când am deschis ochii era prea târziu", a spus unul dintre sectanți.

Poliția a precizat că mai marii sectei au transformat profiturile uriașe din donații și din forța de muncă neremunerată în pământ, case și mașini de lux.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO