Măsurile luate de autorităţile chineze pe aeroporturi. Cum descoperă dacă pasagerii spun adevărul

Dată publicare: 15-03-2020 10:45
Dată actualizare: 15-03-2020 10:53


Măsurile luate de autorităţile chineze pe aeroporturi

Încă din 7 martie, autorităţile din China au decis ca toţi cei care intră în ţară să fie supuşi unui control în urma căruia li se aplică o etichetă pe paşaport.

Cele 3 etichete – roşie, galbenă şi verde – sunt aplicate de autorităţile de frontieră la aeroportul de sosire în funcţie de starea persoanei şi de zona din care vine. Cei care vin din “zone roşii”, au febră, au călătorit în avion cu un pasager infectat sau oferă informaţii contradictorii ori suspecte primesc automat “bulină roşie” – vor fi testaţi, apoi trimişi în centre special de carantină şi în cazul lor se va declanşa o anchetă epidemiologică.

Cei cu etichetă galbenă sunt transferaţi imediat la hotel sau la domiciliu, unde trebuie să stea în izolare timp de 14 zile. Iar cei cu etichetă verde să respecte măsurile obişnuite de auto-izolare.

Pentru a verifica dacă pasagerii spun adevărul privind zonele din care au venit, autorităţile chineze folosesc o aplicaţie create de companiile de telecomunicaţii – practice, poliţiştii de frontieră scanează un cod şi văd prin ce zone a trecut telefonul şi, implicit, şi proprieatul său.

Un roman care a zburat în ultimele zi în China relatează că pe aeroportul din Shanghai, pasagerii aveau voie să coboare din avion în gupuri de cel mult 5 persoane, apoi li se verificau telefoanele şi li se aplicau “bulinele” pe paşaport.

Deşi astfel de măsuri par radicale, numărul de îmbolnăviri raporta oficial a scăzut extrem de mult în China, sâmbătă nemaifiind raportat niciun caz nou pe teritoriul ţării, ci doar în rândul persoanelor venite din afara Chinei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO