Masacru la cea mai mare unitate militara din SUA! 13 soldati ucisi!

Ultima actualizare: 26-05-2011 05:49

UPDATE: Cine ii consulta pe psihiatrii din armata americana? Intrebarea a devenit arzatoare dupa ce un ofiter psihiatru, de origine araba, a ucis 13 soldati si a ranit alti 30 in interiorul celei mai mari baze militare din Statele Unite, Fort Hood.

Potrivit martorilor, ar fi strigat "Allah e mare" cand a inceput masacrul. Pana la urma a fost la randul lui impuscat, iar acum se afla internat sub paza.

"O dezlantuire de o violenta infricosatoare", a spus presedintele Obama despre acest atac de o gravitate fara precedent.

Tragedia i-a infricosat pe cei care locuiesc in preajma unitatii. Mai ales ca aproape toti au pe cineva drag printre militarii din baza Fort Hood, in Texas.

Mama unui soldat le-a spus reporterilor ca vorbea la telefon cu fiul ei cand a auzit impuscaturile: "L-am intrebat: "Ce este asta?" Initial am crezut ca glumeste, ca se aude un joc video sau poate erau exercitii militare acolo... Dar imediat s-au auzit tipete, plansete..."

Fiul ei a fost ranit intr-un macel care nu a avut loc pe front, ci intr-o baza americana, pe teritoriul Statelor Unite.

Autorul macelului, maiorul Nidal Malik Hassan, este musulman de origine palestiniana. Tulburator este ca misiunea "maiorului Nidal" era de a oferi consiliere militarilor intorsi din Irak si Afganistan. Asta in conditiile in care, dupa atentatele teroriste din 2001, el insusi se simtea hartuit si privit cu suspiciune de cei din jur.

Potrivit rudelor sale, Nidal Hassan era foarte suparat in ultima vreme pentru ca urma sa fie trimis si el in Irak. Il ingrozea atat de tare acest gand, incat voia chiar sa paraseasca armata. Exista informatii, neconfirmate insa, ca maiorul n-ar fi tras la intamplare, ci ar fi tintit anumite persoane, intr-un act premeditat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO