Marea Britanie cere explicatii oficiale dupa ce bombardiere rusesti au ajuns pana deasupra Canalului Manecii

Dată publicare: 30-01-2015 09:56
Dată actualizare: 02-02-2015 07:09


rusia

Doua bombardiere rusesti de model Tu-95, denumite si „Bear” („Ursul”), au fost surprinse joi deasupra Canalului Manecii, la doar cateva sute de metri de tarmul sudic al Marii Britanii, relateaza The Telegraph.

Ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, a fost convocat joi la Ministerul britanic de Externe pentru a oferi explicatii despre manevre ale avioanelor militare ruse in apropierea spatiului aerian al Marii Britanii.

"Chiar daca avioanele ruse nu au patruns in spatiul aerian britanic, s-au aflat in apropiere, perturband traficul aerian civil in cursul zilei de miercuri", a anuntat Ministerul britanic de Externe.

"Din acest motiv, ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a oferi explicatii", a precizat diplomatia britanica.

Insa Autoritatea aeronautica civila britanica (CAA) a comunicat ca nu are idee despre perturbarea traficului aerian.


Ministerul britanic al Apararii a confirmat ca au loc incidente cu avioane militare ruse cam o data pe luna in 2014, dupa opt situatii inregistrate in 2013.

Ministrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis joi prelungirea cu sase luni, pana in septembrie, a sanctiunilor punctuale adoptate in martie 2014 impotriva unor personalitati separatiste proruse si ruse, a declarat Federica Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe. "Uniunea Europeana pregateste masuri suplimentare de sanctionare", a adaugat oficialul UE.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO