La Munchen a inceput Oktoberfest!


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 21:34
Data publicarii: Sambata 20 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe

Sa cante muzica si sa curga berea, striga nemtii cat pot de tare. Sunt fericiti ca cea de-a 175-a editie a celui mai faimos festival de gen si-a deschis portile. Organizatorii se asteapta la peste 6 milioane de vizitatori, toti insetati, bineinteles.


Timp de doua saptamani, din zori pana tarziu in noapte, germanii alaturi de turistii din lumea intreaga vor chefui la Oktoberfest. Terasele amenajate pe esplanada din Munchen sunt deja pline ochi.

Primarul orasului, social democratul Chritian Ude, a dat cep cu lovituri de ciocan primului butoi de bere. Un adevarat gong inaugural al fiecarei editii.

Respectand cu sfintenie traditia, primarul a ciocnit apoi cu seful guvernului regional, care altminteri ii va fi adversar politic in alegerile regionale.

Muzica traditionala, dansul, mancarea din belsug si, fireste, butoaiele cu bere sunt in centrul atentiei. Bautura spumoasa este numai buna. Neaparat servita in carafe de un litru, cantitatea minima a unei comenzi.

Si o veste proasta pentru fumatori: anul acesta este ultimul in care vor avea voie sa-si aprinda tigara langa halba de bere. Conducerea landului Bavaria a anuntat ca, de anul viitor, fumatul nu va mai fi permis nici la mesele aflate in aer liber.

Oktoberfest dateaza din 1810. A fost anulat de 24 de ori din cauza unor molime, razboaie sau crize economice.

Cu mic, cu mare si cu bere in parcul Izvor la Bucharest City Challenge
Jessica Simpson a dat-o pe bere. Pe o fabrica de bere!
VIDEO PROTVPLUS.RO