Kim Jong-un, scrisoare pentru președintele sud-coreean despre detensionarea din peninsulă

Ultima actualizare: 30-12-2018 12:21
kim jong un
Rodong Sinmun

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că doreşte să organizeze noi summituri cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in anul viitor pentru a atinge obiectivul denuclearizării Peninsulei Coreea, relatează duminică Reuters, conform Agerpres.

Kim Jong-un i-a trimis o scrisoare duminică liderului sud-coreean pentru a marca detensionarea situaţiei în peninsulă prin organizarea a trei summituri anul acesta, după ani de confruntare marcaţi de o serie de teste nucleare şi balistice nucleare nord-coreene.

Liderul nord-coreean a promis că va depune eforturi pentru denuclearizare în cadrul summitului istoric cu preşedintele american Donald Trump din iunie din Singapore, însă cele două părţi au făcut puţine progrese, încercând să reprogrameze o reuniune la nivel înalt brusc anulată în noiembrie.

În scrisoare, Kim Jong-un şi-a exprimat regretul că vizita sa la Seul nu a mai avut loc, exprimându-şi "hotărârea fermă" ca această vizită să aibă loc în viitor, se arată într-un comunicat al cabinetului preşedintelui Moon Jae-in.

"Kim Jong-un a afirmat că doreşte să se întâlnească de multe ori cu preşedintele Moon anul viitor pentru a face progrese în discuţiile privind pacea şi prosperitatea şi soluţionarea problemei denuclearizării Peninsulei Coreea", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-coreean, Kim Eui-kyeom.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO