Justin Bourque, ucigasul din Canada comparat cu "Rambo", a fost arestat de fortele speciale, dupa o zi de teroare

Ultima actualizare: 01-11-2014 14:52
canada

Justin Bourque, barbatul care era urmarit de fortele speciale din Canada pentru uciderea a 3 politisti in oraselul Moncton, a fost retinut de politie.

Conform CBC News, Paul Greene, un purtator de cuvant al autoritatilor, a declarat ca Bourque a fost arestat vineri, la ora locala 12.10. Politia canadiana a anuntat locuitorii orasului Moncton ca pot iesi acum din locuintele lor, deoarece suspectul principal a fost prins.

O locuitoare, Michelle Thibodeau, a declarat pentru cel mai important post privat de televiziune canadian, CTV, ca a vazut echipe din cadrul politiei de elita canadiene arestandu-l pe suspect in spatele casei ei. "Sunt terminat!", a spus barbatul predandu-se, a spus Thibodeau.

Joi, fortele speciale ale politiei incercuisera o zona din Moncton, pentru localizarea asasinului celor trei politisti. In afara de aceste 3 victime, alte 2 persoane au fost ranite miercuri seara,la ora locala 19.30, dupa ce un tanar in varsta de 24 de ani a deschis focul asupra fortelor de ordine.

Potrivit autoritatilor locale, politistii au fost impuscati dupa ce au raspuns unui apel privind faptul ca un barbat inarmat si in uniforma de camuflaj se plimba pe strazile orasului. Autorul a fost identificat drept Justin Bourque, iar fotografia sa a fost distribuita pe retelele sociale, fiind comparat cu personajul "Rambo", din seria cinematografica jucata de Sylvester Stallone, din cauza felului in care era imbracat.

Politia a incercuit joi dimineata o zona din nord-estul orasului si le-a cerut locuitorilor sa nu iasa din casa. De asemenea, scolile, firmele si centrele comerciale din orasul Moncton, cu 70.000 de locuitori, au fost inchise joi, iar strazile erau pustii, potrivit televiziunilor locale. De asemenea, politia a folosit vehicule blindate in jurul perimetrului de securitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO