Joe Biden, în discursul de la ONU: ”Lumea democratică trăiește în mândrii moldoveni”

Ultima actualizare: 21-09-2021 20:14
Joe Biden, în discursul de la ONU: ”Lumea democratică trăiește în mândrii moldoveni”
Profimedia

Președintele SUA s-a referit în discursul său de la ONU și la Republica Moldova, pe care a dat-o drept exemplu de democrație.

 

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a referit în discursul său susţinut la dezbaterile celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU, și la Republica Moldova, scrie Unimedia.

Biden a spus că ”lumea democratică este peste tot”, iar ea „trăiește în mândrii moldoveni, care au obținut o victorie răsunătoare pentru forțele democrației”.

„Adevărul este că lumea democratică este oriunde. Trăiește în activiști anticorupți, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, luptători pentru pace. Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare pentru forţele democraţiei, oferind un mandat puternic de a lupta împotriva corupției politice și pentru a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.

Cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de Covid-19.

Joe Biden le-a propus liderilor globali o cooperare globală în ceea ce privește pandemia și problemele de mediu, subliniind că „succesul tuturor este legat și rezolvarea acestor probleme”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO