Jihadista "Văduva Albă" ar plănui atacuri teroriste în cele mai populare destinații turistice din Europa. Locurile vizate

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
vaduva alba - 3

Şefii serviciile de spionaj britanice se tem că jihadista supranumită "Văduva Albă" recrutează femei în scopul a de produce atentate teroriste asupra celor mai populare destinaţii turistice din Europa.

Spania, Insulele Canare, Cipru, Turcia şi Grecia se număra printre destinaţiile turistice care ar putea fi ţinta unui atac terorist, potrivit The Sun

Samantha Lewthwaite, originară din Aylsbury, Buckinghamshire, Marea Britanie a fost asociată cu o serie de atrocităţi teroriste, în special cele produse de către femei. Ea se află în libertate.

Se pare că cea supranumită "Văduva Alba" ar fi pus la cale planul pentru mai multe atacuri terorist care au avut loc în estul Africii, unde operează alături de gruparea teroristă al-Shabaab.

Soţul ei, Jermaine Lindsay, a ucis 26 de persoane când s-a aruncat în aer pe 7 iulie 2005, la metroul londonez. Acum, publicaţia britanică Daily Star susţine că "Văduva Alba" ar fi recrutat până la 30 de terorişti, pe care i-a instruit cum să fabrice bombe.

O sursă a declarat: "Un atac asupra unei destinaţii turistice, care este populară, va avea un impact major asupra turismului. Am văzut ce s-a întâmplat în nordul Africii şi în Egipt, unde turismul este aproape inexistent. Văduva Albă urăşte Marea Britanie şi tot ce reprezintă Vestul. Şi-a întors spatele împotriva ţării sale şi fostului stil de viaţă. Ea a fost mentorul a zeci de femei teroriste, iar pe majoritatea acestora le-a convins că trebuie să îşi sacrifice viaţa pentru a servi islamul cu adevărat".

Lewthwaite s-a convertit când era adolescentă după ce s-a îndrăgostit de un musulman mai în vârstă, din cartierul ei, și adesea era văzută în portul obligatoriu musulman. Ea s-a căsătorit cu Lindsay, originar din Jamaica, după ce s-au cunoscut online.

Femeia, care are patru copii, a zburat în Africa de Sud, unde l-a cunoscut pe Habib Ghani, care fabrica bombe. El ar fi introdus-o în rândul grupării terorise al-Shabaab.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO