James Comey este omul care va conduce cel mai puternic serviciu de investigatii din lume: FBI

Ultima actualizare: 02-06-2013 07:01
James Comey

Presedintele american Barack Obama a decis sa il numeasca la conducerea FBI pe James Comey, un republican care a lucrat in Departamentul Justitiei in administratia George W. Bush, potrivit New York Times, citat de AFP.

James Comey, in varsta de 52 de ani, este un fost administrator al unui fondului speculativ care preda in prezent la scoala de Drept a Universitatii din Columbia. El il va inlocui pe Robert Mueller, care va parasi postul de director al FBI in septembrie.

New York Times citeaza doua persoane care au informatii cu privire la alegerea facuta de presedinte, dar Casa Alba a refuzat sa comenteze miercuri seara.

Potrivit cotidianului, data nominalizarii urmatorului director este necunoscuta.

Robert Mueller a intrat in functie la FBI dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, iar sub influenta sa, agentia, care se ocupa in principal de infractionalitatea in randul functionarilor si trafic de stupefiante, a devenit un instrument al serviciilor secrete si contraterorismului.

James Comey a fost consilier general pentru un important fond speculativ, Bridgewater Associates, in Connecticut, iar experienta sa ar trebui sa fie un avantaj pentru FBI, care se va confrunta cu taieri bugetare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO