Mesajul transmis de Jackie Chan în toiul protestelor pro-democrație la Hong Kong

Ultima actualizare: 15-08-2019 19:27
Jackie Chan susține China, în pline demonstrații pro-democrație la Hong Kong
CCTV

După zece săptămâni de manifestări la Hong Kong contra executivului pro-Beijing, mai multe staruri, precum Jackie Chan şi Tony Leung Ka-fai, şi-au arătat susţinerea pentru China.

„Recent, au avut loc evenimente la Hong Kong care au întristat şi deprimat oamenii”, a spus Jackie Chan, într-un interviu acordat CCTV.

„Pe de-o parte, vreau să-mi exprim patriotismul meu cel mai sincer atât ca membru al comunităţii din Hong Kong, dar şi în calitate de chinez şi purtător al drapelului national. Hong Kong este locul în care m-am născut şi pământul natal. China este ţara mea. Îmi iubesc ţara. Sper cu adevărat că Hong Kong să îşi găsească rapid liniştea”, a continuat el, potrivit News.ro.

Născut în 1954, la Hong Kong, actorul este fiu de cetăţeni chinezi care au fost nevoiţi să fugă în timpul Războiului civil. Star al cinematografiei de acţiune la Hong Kong, în anii '70 - '90, înainte de a-şi încerca norocul la Hollywood, Jackie Chan s-a apropiat în ultimii ani de guvernarea chineză.

El a realizat „1911”, un film pentru a comemora a 100-a aniversare a Revoluţiei chineze din 1911. Jackie Chan a apărut şi în „The Founding of a Republic”, o celebrare a fondării Republicii Populare China în 1949. În 2017, el a participat la un film de propagandă intitulat „The Glory and the Dream”.

În acest documentar, actorul celebrează „visul chinez”, acest concept al unei Chine renăscute promovat de preşedintele Xi Jinping. „Nu contează ceea ce faceţi. Din moment ce vă respectaţi ţara, societatea, naţiunea şi familia, voi ne ajutaţi să realizăm visul chinez”, a precizat Chan.

Actorul Anthony Wong, cunoscut pentru rolurile din „Time and Tide”, „Infernal Affairs” şi „Vengeance”, se numără printre puţinii actori din Hong Kong care şi-au arătat public susţinerea pentru manifestanţii pro-democraţie.

Deanie Ip, cântăreaţă şi actriţă în „O viaţă simplă”, recompensată la Festivalul de la Veneţia, şi-a anunţat în presă angajamentul pentru teritoriul autonom: „Hong Kong poate fi salvat”, a declarat ea în presa locală. Actriţa, care s-a manifestat contra autorităţilor chineze în 2014, a fost pusă pe o listă neagră în ultimii ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO