Israelul se confrunta cu cea mai mare invazie de lacuste din ultimii 98 de ani. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Israelul se confrunta in aceasta perioada cu cea mai mare invazie de lacuste din ultimii 98 de ani, conform Associated Press, care mai noteaza faptul ca miliarde de insecte au umplut desertul.

Denumirea stiintifica a acestor insecte este Schistocerca Gregaria, iar norul in care se deplaseaza lacustele vine din directia desertului aflat in sudul Israelului.

Ele distrug tot ce este verde in calea lor, iar agricultorii se tem ca absolut toate recoltele lor vor fi distruse. Fermierii s-au inarmat deja cu pesticide foarte puternice, chimice, care vor incetini viteza lacustelor, insa nu vor putea sa le opreasca de tot.

Conform AP, multe dintre insecte se afla acum in stadiul primar, mai mult se tarasc, insa cand vor creste si vor zbura vor provoca distrugeri si mai mari. Pagubele estimate se ridica la sume de milioane de dolari.

Invazia a fost declansata in luna martie, dupa ce norul de lacuste a traversat Egiptul si a patruns in Israel, iar acum situatia pare sa se inrautateasca pe zi ce trece.

Citește și
mancaruri
Meniu de vacanta. Ce mancaruri sa NU ratezi de la vanzatorii ambulanti, in functie de destinatie
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

"Nu stim exact cu ce fel de fenomen ne confruntam, insa incercam sa colaboram cat mai bine cu agricultorii, sa le protejam culturile si sa le furnizam substante chimice cu care sa lupte impotriva acestor insecte daunatoare", a declarat ministrul Agriculturii, dr. Yoav Motro.

In schimb, fermierii care se ocupa de culturile organice nu au voie sa foloseasca substante chimice, si sunt nevoiti sa cheltuie sute de dolari pentru un litru de pesticid organic.

"Sunt asa de frustrat in ultimele zile incat ma simt de parca as fi intr-un razboi. E ca si cum .. nu stiu ce sa mai fac de acum incolo..", spune Ben Boadana, unul dintre fermierii organici.

Unii agricultori fac si haz de necaz si le sugereaza celor cu culturi organice sa vanda lacuste pe post de snack-uri proteice..

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
VIDEO. Imagini ca in plagile biblice. Milioane de lacuste au facut pagube in Egipt si Israel
VIDEO. Imagini ca in plagile biblice. Milioane de lacuste au facut pagube in Egipt si Israel

Un roi de aproximativ 30 de milioane de lacuste a facut ravagii in Egipt, iar acum s-a indreptat spre Israel. Autoritatile au luat deja masurile necesare, pentru a preveni distrugerea recoltelor.

Meniu de vacanta. Ce mancaruri sa NU ratezi de la vanzatorii ambulanti, in functie de destinatie
Meniu de vacanta. Ce mancaruri sa NU ratezi de la vanzatorii ambulanti, in functie de destinatie

De la carnatii nemtesti, la hot dogul american, de la taiteii vietnamezi pana la lacuste prajite, aromele lumii se testeaza si se gusta cel mai bine la colt de strada.Te invitam intr-o calatorie culinara printre aromele strazii.

O comuna din Sibiu, invadata de lacuste!
O comuna din Sibiu, invadata de lacuste!

Alerta intr-o comuna din Sibiu, unde localnicii privesc cu groaza cum o mare de lacuste i-a inconjurat. Roiul urias de insecte a navalit ca din senin si a facut ravagii in zeci de hectare de vegetatie.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.