Israelul se confrunta cu cea mai mare invazie de lacuste din ultimii 98 de ani. VIDEO


Ultimul update: Duminica 12 Mai 2013 06:47
Data publicarii: Joi 09 Mai 2013 11:55
Categorie: Stiri externe

Israelul se confrunta in aceasta perioada cu cea mai mare invazie de lacuste din ultimii 98 de ani, conform Associated Press, care mai noteaza faptul ca miliarde de insecte au umplut desertul.

Denumirea stiintifica a acestor insecte este Schistocerca Gregaria, iar norul in care se deplaseaza lacustele vine din directia desertului aflat in sudul Israelului.

Ele distrug tot ce este verde in calea lor, iar agricultorii se tem ca absolut toate recoltele lor vor fi distruse. Fermierii s-au inarmat deja cu pesticide foarte puternice, chimice, care vor incetini viteza lacustelor, insa nu vor putea sa le opreasca de tot.

Conform AP, multe dintre insecte se afla acum in stadiul primar, mai mult se tarasc, insa cand vor creste si vor zbura vor provoca distrugeri si mai mari. Pagubele estimate se ridica la sume de milioane de dolari.

Invazia a fost declansata in luna martie, dupa ce norul de lacuste a traversat Egiptul si a patruns in Israel, iar acum situatia pare sa se inrautateasca pe zi ce trece.

"Nu stim exact cu ce fel de fenomen ne confruntam, insa incercam sa colaboram cat mai bine cu agricultorii, sa le protejam culturile si sa le furnizam substante chimice cu care sa lupte impotriva acestor insecte daunatoare", a declarat ministrul Agriculturii, dr. Yoav Motro.

In schimb, fermierii care se ocupa de culturile organice nu au voie sa foloseasca substante chimice, si sunt nevoiti sa cheltuie sute de dolari pentru un litru de pesticid organic.

"Sunt asa de frustrat in ultimele zile incat ma simt de parca as fi intr-un razboi. E ca si cum .. nu stiu ce sa mai fac de acum incolo..", spune Ben Boadana, unul dintre fermierii organici.

Unii agricultori fac si haz de necaz si le sugereaza celor cu culturi organice sa vanda lacuste pe post de snack-uri proteice..

VIDEO. Imagini ca in plagile biblice. Milioane de lacuste au facut pagube in Egipt si Israel
Meniu de vacanta. Ce mancaruri sa NU ratezi de la vanzatorii ambulanti, in functie de destinatie
O comuna din Sibiu, invadata de lacuste!
VIDEO PROTVPLUS.RO