Islanda a decretat stare de urgenţă după primele două cazuri de coronavirus confirmate

Ultima actualizare: 07-03-2020 08:59
coronavirus
Pro TV

Islanda a decretat stare de urgenţă vineri, după ce două persoane au contractat noul coronavirus pe teritoriul ţării, informează dpa.

Acestea sunt primele cazuri cunoscute în Islanda care nu au legătură cu călătoriile internaţionale.

Atunci când a anunţat vineri încă şase cazuri noi de coronavirus, Departamentul pentru Protecţie Civilă şi de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă a informat că, pentru prima dată, două din cele şase îmbolnăviri s-au produs pe teritoriul micului stat nordic, a relatat Iceland Monitor, citat de Agerpres.

În Islanda au fost confirmate 43 de cazuri, în marea majoritate fiind vorba despre persoane care s-au infectat după ce au călătorit în Italia şi Austria.

Starea de urgenţă va include aplicarea unor reguli mai stricte privind prevenirea bolii la instituţii, dar nu va afecta publicul într-un mod semnificativ, a menţionat departamentul citat.

Primul caz de COVID-19 în Costa Rica

 

Costa Rica a înregistrat vineri primul său caz de coronavirus, o turistă americană sosită în această ţară din America Centrală la 1 martie, a anunţat guvernul, potrivit AFP.

Pacienta, în vârstă de 49 de ani, a fost plasată în "izolare strictă" într-un hotel din San Jose, împreună cu soţul ei care a intrat în contact la New York cu persoane care sufereau de COVID-19, a anunţat ministrul sănătăţii, Daniel Salas, într-o conferinţă de presă.

"Bărbatul nu a avut simptome, însă femeia a avut simptome de gripă foarte uşoare, diaree şi dureri abdominale", a adăugat oficialitatea costaricană.

Rezultatele analizelor sunt aşteptate pentru cinci persoane care au intrat în contact cu cei doi soţi, a precizat ministrul Salas.

Noul coronavirus, detectat în provincia Wuhan, din China, a îmbolnăvit peste 100.000 de persoane în întreaga lume şi a făcut peste 3.456 de morţi în 92 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ AFP realizat vineri la ora 17:00 GMT pe baza surselor oficiale.

În America Latină, coronavirusul a fost detectat în Brazilia, Argentina, Mexic, Peru, Republica Dominicană, Chile, Ecuador şi Columbia, fără ca până acum să se înregistreze decese în regiune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO