Infernul se intoarce in Haiti! Cutremur de 6 pe scara Richter!

Dată publicare: 20-01-2010 00:00
Dată actualizare: 17-10-2012 03:15


UPDATE: Haiti pare sa fie un pamant blestemat. Intr-o tara faramitata de cutremur, o puternica replica, de 6,1 pe scara Richter, i-a inspaimantat miercuri pe sinistrati.

Incredibil este ca, in haosul general, mai sunt inca posibile minuni. O fetita de trei saptamani si o femeie de 69 de ani au fost scoase dintre darmaturi dupa 8 zile de suferinta.

Credincioasa cu toata fiinta ei, batranica a inceput sa murmure un imn religios in clipa in care a vazut lumina zilei, dupa ce a zacut o saptamana in capcana de moloz.

Femeia a avut o vreme si un tovaras de suferinta - un preot prins si el sub darmaturi. Din cand in cand mai schimbau cate o vorba, insa la un moment dat barbatul nu i-a mai raspuns...

Echipele internationale au scos din darmaturi, pana acum, peste 120 de supravietuitori. Printre ei si Elisabeth, un bebelus care abia a implinit 23 de zile de viata - dintre care 8 in captivitate.

Pe de alta parte, imaginile surprinse din elicopterele care survoleaza insula Haiti dezvaluie sute de tabere de corturi, in care sute de mii de oameni traiesc acum doar din ajutoarele umanitare. Dar poate cele mai impresionante imagini sunt cele ale copiilor din Haiti. Multi vor ramane toata viata cu traume fizice, iar daca nu primesc ajutor specializat si cu unele psihice.

O nava spital a marinei americane a ancorat in zona tocmai ca sa ii ajute pe micutii chinuiti. Vaporul este dotat cu sali de operatie si saloane de terapie intensiva.

Sursa: Pro TV

Tags: cutremure,


VIDEO PROTVPLUS.RO