Pustiu la Roma. Italienii au plecat din oras de teama unui cutremur urias

Ultima actualizare: 19-09-2012 19:35

Autoritatile nu mai stiu cum sa-i calmeze pe locuitorii Romei, care fug din oras de frica unui cutremur prezis in urma cu 32 de ani. Primaria a infiintat chiar o linie telefonica la care cei panicati sa sune pentru a fi consiliati de specialisti.

Primaria Romei, asaltata de apeluri din partea cetatenilor inspaimantati de o profetie care anunta un cutremur la 11 mai in capitala italiana, a infiintat un numar de telefon special pentru a calma populatia, in timp ce pe Internet subiectul se bucura de un mare interes, scrie Mediafax.

Totul a plecat de la asa-zisa profetie a unui seismolog autodidact, decedat in 1979, Raffaele Bendandi, care a elaborat o teorie proprie privind natura seismelor.

Cine este Raffaele Benbandi si ce a prezis

"Expertii" care ii analizeaza lucrarile au dedus ca el a prezis un cutremur devastator in capitala italiana la 11 mai 2011, chiar daca aceasta data nu figureaza explicit in scrierile sale. De atunci, Protectia civila italiana este asaltata de apeluri din partea unor persoane terorizate, iar primaria a fost nevoita sa infiinteze un numar verde pentru a "linisti cetatenii".

Pe Internet, multi sunt plictisiti de entuziasmul presei pentru acest subiect.

"Am fost rapit de un extraterestru, scrieti un articol", afirma unul. "Iar eu am luat cina cu E.T.", raspunde un altul.

Desi nu exista cifre oficiale, se estimeaza ca miercuri nu au venit la munca intre 15 si 20% dintre lucratorii din comert, industrie, agrucultura si turism. De asemenea multi copii nu au ajuns la scoala si jurnalistii de la La Repubblica publica fotografii cu strazi goale, locuri unde alta era puhoi de lume. 

Grecia se afunda in datorii. Mai vrea 60 de miliarde euro de la FMI - presa

Chiar daca toti alesii locali si regionali s-au aratat "calmi", zonele rurale din apropierea Romei au inregistrat o crestere a numarului de vizitatori miercuri, a anuntat principala organizatie a agricultorilor italieni, Coldiretti.

A sosit ziua cutremurului, gata cu alarma - scrie Corriere della Sera. Jurnalistii italieni trec in revista institutiile care incearca sa-i calmeze pe locuitori. Sunt peste 20 care sustin una si buna: cutremurele nu pot fi prezise.

Primaria din Roma dedica si ea pe site-ul Protectiei Civile un amplu articol despre "profetia" cutremurului. Nu plecati din oras, nu se va intampla nimic pe 11 mai, indeamna edilii.

Daca nu mori, te plictisesti - slogan de cutremur

Inchise "pentru inventar, concediu sau motive de sanatate", numeroase magazine si-au incetat activitatea pentru cateva zile, a anuntat agentia italiana Ansa.

Unii dintre locuitori isi incearca norocul la Superlotto, alegand cifre potrivit unei scheme "speciale de cutremur". In spatele tejghelei acestui bar care a lansat jocul se poate citi: "Daca nu mori, te plictisesti".

Prima sinucidere de pe cea mai inalta cladire din lume. Imagini socante

Angoasa este insa cu atat mai puternica cu cat oamenii se gandesc la seismul devastator din L'Aquila, la doar 100 de kilometri de Roma, care s-a soldat cu 308 morti la 6 aprilie 2009.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO