Greva masiva in Marea Britanie. Totul e blocat. Angajatii sectorului public, in strada

30-11-2011 09:03

Proteste la Londra

Angajatii din sectorul public britanic au organizat astazi o greva masiva in semn de protest fata de reducerea pensiilor, informeaza AFP.

Organizatorii au anuntat ca in jur de doua milioane de persoane vor participa astazi la greva nationala care va afecta activitatea spitalelor, a scolilor, traficul aerian si serviciile municipale. Peste 1.000 de manifestatii sunt programate in toata tara.

"Astazi vom asista la cea mai mare greva a acestei generatii", a avertizat Brendan Barber, liderul Confederatiei sindicatelor britanice (TUC).

In cadrul masurilor de relansare, Guvernul condus de consevatorul David Cameron intentioneaza sa creasca varsta de pensionare in sectorul public la 66 de ani in 2020. In plus, Guvernul a redus numarul angajatilor din sectorul public.

Executivul justifica cresterea varstei de pensionare prin prelungirea sperantei de viata si prin necesitatea restabilirii unui echilibru cu sectorul privat.

Zeci de mii de pasageri ai curselor aeriene ar putea fi afectati de greva agentilor pentru imigratie ai aeroportului londonez Heathrow.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO