Greta Thunberg se întoarce în Europa cu un catamaran. La bord se va afla și fiica unui român

Ultima actualizare: 13-11-2019 11:02
greta thunberg
Twitter/@GretaThunberg

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg, aflată în prezent în America de Nord, va reveni în Europa la bordul unui catamaran cu care va traversa Atlanticul.

Greta Thunberg se întoarce în Europa pentru a participa la summitul asupra schimbărilor climatice COP25, după ce acesta a fost mutat din Chile în Spania, relatează Agerpres.

„Sunt atât de fericită să pot ajunge la (summitul) COP25 din Madrid. Mi s-a oferit o călătorie din Virginia la bordul unui catamaran de 15 metri numit La Vagabonde”, a scris marţi Thunberg pe Twitter.

Ea va traversa oceanul alături de youtuberii australieni Riley Whitelum şi Elayna Cărăuşu (al cărei tată este român) şi de căpitanul de vas britanic Nikki Henderson. Ei vor pleca în călătorie miercuri.

Cei doi vloggeri îşi documentează călătoria în jurul lumii pentru a atrage atenţia asupra importanţei oceanului.

În luna august, Greta Thunberg a traversat Atlanticul către SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, după ce a refuzat călătoria cu avionul invocând emisiile de CO2 generate de aviaţie.

Ea a parcurs acest drum pentru a participa la summitul ONU privind acţiunea climatică şi a rămas în SUA cu intenţia ca de acolo să plece pe cale terestră în Chile, unde fusese programat să se desfăşoare între 2 şi 13 decembrie summitul asupra schimbărilor climatice, COP25.

Însă în urma protestelor violente din această ţară, guvernul de la Santiago de Chile a renunţat la găzduirea summitului, care se va defăşura în Spania, la Madrid.

„COP25 este extrem de important şi voi face tot posibilul pentru a ajunge acolo la timp. Dar, desigur, nu prea contează dacă ajung acolo la timp sau nu. Există numeroşi alţi activişti care vor vorbi acolo şi voi transmite acelaşi mesaj ca şi mine”, a spus Greta Thunberg.

„Aştept cu nerăbdare această călătorie şi să revin pe ocean. Este o ocazie uimitoare şi sunt extrem de recunoscătoare să pot avea privilegiul să experimentez acest gen de lucruri”, a adăugat adolescenta suedeză.

„Navigând vreau din nou să subliniez faptul că este practic imposibil să trăieşti sustenabil în societatea actuală”, a mai spus Greta Thunberg.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO