La un an dupa ce a fost impuscata in cap, Gabrielle Giffords se retrage din Congresul SUA

Ultima actualizare: 22-08-2012 06:37

Gabrielle Giffords, membra Camerei Reprezentantilor din SUA, ranita intr-un atac armat in ianuarie 2011, a anuntat ca paraseste Congresul pentru a se concentra pe recuperarea sa.

Ea a facut anuntul intr-o inregistrare video postata pe site-ul sau.

"Inca mai am progrese de facut pentru a ma reface. Prin urmare, pentru a face ce este cel mai bine pentru Arizona, ma voi retrage saptamana aceasta", a declarat ea in inregistrarea video.

Giffords, in varsta de 41 de ani, a fost grav ranita la cap in cursul unei reuniuni politice, la 8 ianuarie 2011, de un atacator care a ucis sase persoane, intre care un judecator federal si o fetita de noua ani.

La 8 ianuarie 2012, ea a participat la ceremonii de comemorare a dramei de la Tucson. Presedintele Barack Obama, care a sunat-o in acea zi, a calificat-o drept "model" pentru familia sa si pentru americani. In august, Giffords a revenit pentru scurt timp in Congres, pentru a participa la votul crucial privind ridicarea plafonului datoriei in Camera Reprezentantilor, unde a fost omagiata de colegii sai.

"Ma simt tot mai bine pe zi ce trece (...). Voi reveni si vom lucra impreuna pentru Arizona si pentru aceasta tara mare", a declarat ea in inregistrarea de duminica.

Un judecator a apreciat in mai ca autorul atacului armat, Jared Loughner, nu poate fi judecat deoarece sufera de schizofrenie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO