Gabrielle Giffords poate "respira singura", anunta medicii

Dată publicare: 12-01-2011 00:00
Dată actualizare: 27-06-2012 09:09


Gabrielle Giffords

Gabrielle Giffords, membra democrata a Congresului american, grav ranita sambata, intr-un atac armat care a avut loc in Arizona, in sud-vestul Statelor Unite, este "capabila sa respire singura", au anuntat marti medicii ei.

Gabrielle Giffords, in varsta de 40 de ani, a fost grav ranita la cap, intr-un atac armat, la Tucson, in timpul unui miting, in care au fost ucise sase persoane, intre care o fetita de noua ani si un judecator federal, iar alte 14 au fost ranite.

"Sunt fericit sa anunt ca se descurca", a declarat, intr-o conferinta de presa, Michael Lemole, neurochirurg in cadrul University Medical Center (UMC) din Tucson.

"Starea sa este neschimbata fata de ieri. Ea raspunde in continuare la comenzi simple, iar noi am putut diminua dozele de calmante", a adaugat el. "De fapt, ea este capabila, in prezent, sa respire singura. Singurul motiv pentru care mentinem, in continuare, o asistenta respiratorie, este pentru a-i proteja sistemul respirator, ca ea sa nu sufere complicatii, cum ar fi o pneumonie", a precizat el.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO