FOTO. CyberBunker este organizatia banuita ca a pus la cale cel mai mare atac informatic din istorie
Autoritatile au identificat locul de unde o grupare a lansat recent cel mai mare atac cibernetic din istorie, provocand incetinirea vitezei de trafic a datelor.
Atacul informatic a fost lansat dintr-un fost buncar, care dateaza din timpul Razboiului Rece, aflat in Kloetinge, Olanda, scrie Daily Mail.
Aici este sediul CyberBunker, o grupare acuzata ca a incetinit traficul Internetului la nivel mondial, printr-un atac fara precedent. Aceasta a trimis miliarde de megabytes de date inutile pe Internet.
Alegeri 2024
21:15
De unde au apărut voturile pentru Călin Georgescu. Analiza Centrului pentru Democrație și Bună Guvernare
20:29
Câți bani au primit influencerii care l-au promovat pe Călin Georgescu. Unii regretă și se delimitează acum de el
19:45
Ce spun românii care manifestează împotriva lui Călin Georgescu. „Am trecut printr-un regim comunist. Să nu treacă și el”
19:36
Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Dacă s-a încălcat procedura, Curtea Constituțională va anula acest tur de scrutin
In spatele acestei grupari se afla Sven Olaf Kamphuis, care se declara “ministrul telecomunicatiilor si ministrul de externe din republica CyberBunker”.
Desi a precizat ca nu el este vinovat de atac, a recunoscut ca este purtatorul de cuvant al celor responsabili.
El a spus ca atacul a fost organizat de mai multi provideri rusi de servicii Internet, nemultumiti ca se afla pe lipsta facuta de Spamhaus, o organizatie non-profit care incearca sa protejeze utilizatorii online de mesajele spam.
Sven a precizat ca va fi imposibil sa fie identificati cei responsabili, pentru ca sunt foarte numerosi.
CyberBunker gazduieste site-uri pentru diferite companii si accepta orice domeniu, “in fara de terrorism si pornografie infantila”.
Avand clienti controversati, printre care si serviciul Pirate Bay, aceasta grupare a avut deseori probleme legate de legislatie.
Cladirea unde se afla acum sediul gruparii a fost construita de NATO in 1955 si vanduta in 1996. Doi a ani mai tarziu, a devenit centru de date.
Buncarul are 5 etaje sub pamant si poate rezista la un atac nuclear sau la unul electromagnetic.
Daca au proviziile necasere, oamenii pot rezista aici, fara contact cu exteriorul, timp de 10 ani.
Autoritatile olandeze au incercat in repetate randuri sa intre in acest buncar, dar fara succes.