Femeia împuşcată de poliție în timpul incidentelor de la Capitoliu a murit. A fost veteran de război

Ultima actualizare: 07-01-2021 22:45

O femeie care a fost împuşcată în timpul asaltului susţinătorilor lui Donald Trump asupra Capitoliului a murit, a confirmat poliţia, conform DPA şi AFP.

Femeia care a murit miercuri în timpul incidentelor din sediul Congresului SUA a fost împuşcată de poliţia Capitoliului, a anunţat şeful poliţiei din Washington, transmite AFP.

„Agenţi în uniformă ai poliţiei Capitoliului i-au înfruntat (pe manifestanţii care au pătruns în clădire) şi la un moment dat unul dintre ei a făcut uz de arma de serviciu şi a rănit-o pe femeie”, a declarat într-o conferinţă de presă Robert Contee.

Femeia a fost declarată moartă după ce a fost transportată la spital, transmite Agerpres.

Contee a adăugat că a fost deschisă o anchetă internă asupra acestui „eveniment tragic".

El a menţionat că celelalte trei persoane decedate în incidentele de la Capitoliu, o femeie şi doi bărbaţi, au murit în urma unei „urgenţe medicale distincte", fără a da alte detalii şi fără a preciza dacă era vorba de participanţi la manifestaţii.

Thomas Berani, martor: „Mai mulţi politişti şi agenţi ai Secret Service strigau: „Daţi-vă la o parte, ţineţi capul jos”, dar ea nu a luat seamă acestui apel, în timp ce noi trăgeam de oameni să se dea mai în spate. Au împuşcat-o în gât, iar ea a căzut pe mine.”

Cauzele acestor decese nu vor putea fi stabilite înainte de examinarea lor de către un medic legist, a mai spus şeful poliţiei.

Femeia împuşcată mortal în clădirea Capitoliului era din zona San Diego şi veteran al US Air Force 
 

Femeia împuşcată mortal în incinta Capitoliului miercuri, când susţinătorii preşedintelui Donald Trump au pătruns în clădire, era din zona San Diego şi veteran al US Air Force, transmite News.ro.

Potrivit unui post local, femeia se numea Ashli Babbit şi a activat în US Air Force, ca oficial de securitate de rang înalt, conform afirmaţiilor soţului ei.

Femeia era susţinătoare înflăcărată a lui Donald Trump şi era considerată un mare patriot de către toţi cei care o cunoşteau.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO