Lukasenko acuza Occidentul ca a planuit atacul terorist de la Minsk

Ultima actualizare: 20-07-2012 05:01

Alerta maxima in Belarus, dupa atentatul produs intr-o statie de metrou din Minsk, situata la nici 100 de metri de palatul prezidential. Cel putin 12 oameni au murit si peste 100 au fost raniti.

Serviciile de securitate au anuntat intocmirea mai multor portrete-robot ale suspectilor si chiar au facut astazi mai multe arestari.

Presedintele Lukasenko, izolat si constestat, s-a grabit sa acuze Occidentul.

La ora locala 17:54 de minute, statia de metrou Oktiabrskaia a fost zguduita de o explozie puternica.

Martorii au povestit ca explozia a provocat un crater urias. Sapte persoane au fost ucise pe loc, iar alte patru au murit la scurt timp.

"Explozia s-a produs langa scara rulanta si se pare ca pe peron s-a prabusit scara respectiva sau coloanele din jurul ei", a spus Sara Firth, corespondent Russia Today.

"Tocmai am vorbit cu presedintele Rusiei. Din pacate, ei au destul de multa experienta in acest domeniu, asa ca i-am rugat pe specialistii rusi sa analizeze situatia", a declarat Aleksandr Lukashenko, presedintele Belarusului.

Serviciile de securitate au anuntat marti ca l-au identificat pe presupusul autor al atacului, fara a oferi alte detalii. Presedintele Lukashenko, izolat si contestat de Occident, sustine ca nu ar fi exclus sa fie vorba de un "cadou" venit tocmai din vestul Europei.

Pana una alta, explozia survine pe fondul unor tensiuni politice starnite de arestarea unor opozanti ai regimului Lukashenko.

Vezi momentul exploziei pe aeroportul din Moscova

Autoritatile au un suspect pentru explozia de la Moscova. I-au gasit capul!
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO