”Atac terorist” în Sankt Petersburg. Zece persoane au fost rănite


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 28 Decembrie 2017 08:39
Categorie: Stiri externe

Veştile proaste par să se ţină lanţ în Rusia. După autobuzul care a ucis cinci oameni pe treptele unui pasaj subteran din Moscova, un centru comercial din Sankt Petersburg a fost ţinta unui atac cu bombă.

Din fericire, nu au existat morţi, dar zece oameni au fost răniţi. A fost însă al doilea incident produs într-o singură zi în Rusia. Explozia a fost un act terorist, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin. "Ieri, la Sankt Petersburg a fost comis un act terorist", a spus Putin în deschiderea unei ceremonii de decorare a militarilor ruşi care au participat la operaţiunile din Siria.

Situaţia de securitate din Rusia ar fi fost mult mai gravă dacă s-ar fi permis întoarcerea acasă a mii de cetăţeni ruşi care au luptat alături de Statul Islamic în Siria, a menţionat Putin.

Explozia s-a produs într-un supermarket din Sankt Petersburg, dar din fericire acesta nu era aglomerat. O bombă artizanală plină cu bucăţi de metal, cu o putere de 200 de grame de TNT, ar fi explodat într-un dulap pentru bagaje de la intrarea în magazin, la ora locală 18.30.

Sankt Petersburg, care va găzdui mai multe meciuri din cadrul Cupei Mondiale de la vară, a fost în aprilie teatrul unui atentat la metrou soldat cu 16 morţi şi revendicat o grupare afiliată al-Qaida. De această dată, anchetatorii au deschis o anchetă pentru tentativă de crimă, şi nu pentru terorism.

Tot miercuri, fostul patron al unei fabrici de confecţii de la Moscova a ucis un paznic şi a rănit alţi trei oameni.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-a certat cu noul patron şi a deschis focul. Iniţial s-a crezut că s-a baricadat în fabrică şi că a luat ostatici, dar poliţiştii nu l-au mai găsit acolo şi îl caută în Moscova. Conflictul ar avea legătură cu un caz de insolvenţă care ar urma să fie judecat în ianuarie.

Explozie într-un supermarket din Sankt Petersburg, provocată de o bombă improvizată. Mai multi răniți
Sonda din Satu Mare arde neîncetat de 10 zile. Pompierii au fost nevoiți să reaprindă focul
Pericol de explozie în Prahova. O casă, distrusă de flăcări
VIDEO PROTVPLUS.RO