"Eroul" care s-a luptat cu teroristul de pe London Bridge, amenințat cu moartea. Decizia autorităților

Ultima actualizare: 08-12-2019 14:28
James Ford

Deținutul James Ford, care s-a aflat printre trecătorii ce au intervenit pentru a-l reţine pe atacatorul de pe podul Londrei, a fost mutat din închisoarea în care își ispășea pedeapsa pentru crimă, deoarece a primit amenințări cu moartea.

Ford, condamnat pe viață pentru crimă, își ispășea pedeapsa la închisoarea Standford Hill. Pe 29 noiembrie, bărbatul de 42 de ani primise o zi liberă și s-a numărat printre trecătorii care au intervenit pentru a-l opri pe Usman Khan, care a înjunghiat cu un cuțit mai multe persoane, pe London Bridge.

Potrivit Daily Mirror, Ford urma să participe la o conferință privind reabilitarea și a sărit în ajutorul celor înjunghiați de Usman Khan, după care, împreună cu alți trecători, l-au urmărit și imobilizat pe atacator, care avea ataşată de corp o centură cu explozivi falsă.

Potrivit The Sun, James Ford a fost nevoit să se mute din închisoarea Standford Hill, cu regim deschis, într-una cu regim închis, după ce a primit amenințări cu moartea.

Nu se știe încă de unde proveneau amenințările cu moartea.

''Conducerea închisorii a decis că este mai bine să-l mute din cauza amenințărilor - unii au susținut că ar trebui să moară din cauza a ceea ce a făcut'', a declarat o sursă din închisoare care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Vineri, 29 noiembrie, un bărbat identificat de autorităţile britanice drept Usman Khan, de 28 de ani, a înjunghiat mortal două persoane pe Podul Londrei înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. Alte trei persoane, un bărbat şi două femei, au beneficiat de îngrijiri medicale la spital.

Suspectul a fost anterior condamnat pentru infracţiuni teroriste, potrivit autorităţilor britanice.

Khan, care a fost încarcerat pentru complotul unui atentat la Bursa din Londra, a fost eliberat anticipat din închisoare în decembrie 2018. Media locale au relatat că el purta la picior o brăţară electronică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO