"Eroul" care s-a luptat cu teroristul de pe London Bridge, amenințat cu moartea. Decizia autorităților


Ultimul update: Duminica 08 Decembrie 2019 14:28
Data publicarii: Duminica 08 Decembrie 2019 14:17
Categorie: Stiri externe
James Ford

Deținutul James Ford, care s-a aflat printre trecătorii ce au intervenit pentru a-l reţine pe atacatorul de pe podul Londrei, a fost mutat din închisoarea în care își ispășea pedeapsa pentru crimă, deoarece a primit amenințări cu moartea.

Ford, condamnat pe viață pentru crimă, își ispășea pedeapsa la închisoarea Standford Hill. Pe 29 noiembrie, bărbatul de 42 de ani primise o zi liberă și s-a numărat printre trecătorii care au intervenit pentru a-l opri pe Usman Khan, care a înjunghiat cu un cuțit mai multe persoane, pe London Bridge.

Potrivit Daily Mirror, Ford urma să participe la o conferință privind reabilitarea și a sărit în ajutorul celor înjunghiați de Usman Khan, după care, împreună cu alți trecători, l-au urmărit și imobilizat pe atacator, care avea ataşată de corp o centură cu explozivi falsă.

Potrivit The Sun, James Ford a fost nevoit să se mute din închisoarea Standford Hill, cu regim deschis, într-una cu regim închis, după ce a primit amenințări cu moartea.

Nu se știe încă de unde proveneau amenințările cu moartea.

''Conducerea închisorii a decis că este mai bine să-l mute din cauza amenințărilor - unii au susținut că ar trebui să moară din cauza a ceea ce a făcut'', a declarat o sursă din închisoare care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Vineri, 29 noiembrie, un bărbat identificat de autorităţile britanice drept Usman Khan, de 28 de ani, a înjunghiat mortal două persoane pe Podul Londrei înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. Alte trei persoane, un bărbat şi două femei, au beneficiat de îngrijiri medicale la spital.

Suspectul a fost anterior condamnat pentru infracţiuni teroriste, potrivit autorităţilor britanice.

Khan, care a fost încarcerat pentru complotul unui atentat la Bursa din Londra, a fost eliberat anticipat din închisoare în decembrie 2018. Media locale au relatat că el purta la picior o brăţară electronică.

Sursa: Daily Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40