Emirate Arabe Unite trec la o săptămână de lucru de patru zile şi jumătate

Ultima actualizare: 07-12-2021 15:11
weekend
Shutterstock

Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să-şi stabilească weekendul sâmbăta şi duminica - în prezent weekend este vinerea şi sâmbăta - şi să intoducă o săptămână de muncă de patru zile şi jumătate, potrivit agenţiei oficiale WAM, relatează AFP.

 

În afară de sâmbăta şi duminica din weekend, locuitorii EAU urmează să aibă o jumătate de zi suplimentară de odihnă, vinerea după-amiaza, în zua marii rugăciuni săptămânale în ţările musulmane, transmite News.ro.

”Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară din lume care introduc o săptămână de muncă mai scurtă de cinci zile”, care se află în vigoare în alte părţi, potrivit WAM.

În majoritatea ţărilor arabe, weekend este vineri şi sâmbătă.

Federaţia din care fac parte şapte emirate urmează să devină singura ţară de la Golful Persic care are weekendul sâmbăta şi duminica, o decizie care îi permite să se alinieze majorităţii ţărilor din afara lumii arabe.

”Acest weekend prelungit face parte din eforturile Guvernului Emiratelor de a îmbunătăţi echilibrul între muncă şi viaţa personală (...) şi de a creşte performaţa în privinţa competitivităţii economice a ţării”, potrivit agenţiei.

Această ”săptămână naţională de muncă” urmează să fie obligatorie în sectorul public începând din ianuarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO