Dragoste în timpul pandemiei. Cum au învins restricțiile două cupluri din SUA și Italia

Dată publicare: 12-04-2020 08:10
Dată actualizare: 12-04-2020 09:28


Pandemia a dat peste cap viața tuturor. Dar iubirea adevărată învinge orice obstacol.

Dovadă stau doi tineri din Roma, care și-au unit destinele, așa cum își programaseră, și un octogenar din Statele Unite, care nu a lăsat nimic să stea în calea dorinței lui de a-și vizita soția la azilul plasat în carantină.

La Roma, ținutele de ocazie, buchetul din flori artificiale și măștile au fost recuzita pentru nunta într-un oraș paralizat de carantină. Tatiana și Armando au organizat cununia civilă într-o fostă biserică, iar reprezentantul primăriei a oficiat ceremonia în echipament de protecție.

"Sunt un pic tristă, dar şi fericită pentru că aşteptam ziua asta de mult timp. Îmi pare rău pentru tot ce se întâmplă, dar ce putem face? Asta e viaţa. Trebuie să mergem înainte şi sunt foarte, foarte fericită", a spus Tatiana Datolla.

Evenimentul era plănuit încă de anul trecut, iar familia din Napoli a mirelui ar fi trebuit să vină, cu mic cu mare, la Roma pentru fericita ocazie. Socoteala de acasă nu s-a mai potrivit însă cu rigorile pandemiei. Așa că îndrăgostiții s-au mulțumit doar cu o domnișoară de onoare și un cavaler drept nuntași.

"Este neobişnuit, dar mergem înainte cu nunta, suntem fericiţi şi ne vedem de viaţă. Îmi pare foarte rău că familia mea nu ne poate fi alături, dar ce putem face?", a spus și mirele, Armando De Rosa.

Mireasa s-a descurcat singură cu aranjatul părului și machiajul și a apelat la flori artificiale ca să încropească un buchet.

Bătrânul care își vizitează soția cu ajutorul unei macarale

 

Tot despre forța iubirii este vorba și într-o poveste de peste Ocean. Un bărbat în vârstă de 88 de ani își amintește cu drag de începuturile relației cu soția lui.

"A fost dragoste la prima vedere. Restul e poveste", a spus Nick Avtges. Cei doi, care de curând au împlinit mai bine de șase decenii de căsnicie, au împreună patru copii.

”Părinţii mei au fost stânca familiei prin felul în care s-au descurcat cu tot felul de situaţii şi probleme", a spus unul dintre copii. În 1988, și-au pierdut unul dintre băieți din cauza leucemiei. "Mama şi tata sunt inseparabili de 61 de ani", a spus unul dintre ceilalți copii.

Regula nu a fost încălcată nici după ce femeia s-a mutat într-un cămin pentru bătrâni din cauza problemelor de sănătate. "De obicei, eram acolo, cu ea, de pe la 10-11 dimineaţa, până la 7 seara", a spus Nick Avtges.

Doar că, în ultima lună, restricțiile impuse de autorități i-au ținut la distanță. Dar totul s-a schimbat când unul dintre copiii lor a avut o idee trăsnită.

"Am ştiut că le pot fi de ajutor. Mi-au trebuit doar câteva minute că să pun la cale un plan", povestește Peter Zanos. Au apelat la o firmă de toaletare a copacilor și așa a ajuns bărbatul cocoțat pe o macara până la etajul la care este camera soției lui.

"Când mă urc, soţia mea zice că e primejdios, să mă dau jos imediat", se amuză Nick. "Când a ajuns în dreptul ei, şi-au lipit mâinile de o parte şi de alta a geamului. Asta m-a topit", a spus unul dintre copii.

"Am întrebat-o pe Marion cât de mult mă iubeşte şi a zis că mai mult decât îmi imaginez", a mai declarat Nick. "Când oamenii îl intreabă care e secretul unui mariaj de 61 de ani, el le zice: un simplu cuvânt din 6 litere, iubire", a încheiat unul dintre copiii fericitului cuplu.


VIDEO PROTVPLUS.RO