Dragnea la Congresul unde se anunţă candidatura lui Timmermans. "Suntem de partea bună"


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 20:40
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 19:32
Categorie: Stiri externe

Liderul PSD a susţinut vineri seară un discurs la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni organizat în capitala Spaniei

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) se reuneşte în Congres vineri şi sâmbătă la Madrid, pentru a-şi susţine oficial candidatul la preşedinţia Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi Manifestul electoral în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai, anunţă formaţiunea pe site-ul său. 

La acelaşi Congres a ţinut un discurs şi Liviu Dragnea, care în ultima perioadă a avut poziţii critice la adresa lui Timmermans şi a liderilor UE. În discursul său, Dragnea a vorbit despre măriri de salarii şi pensii.

"În ultimii ani, graţie guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi, salariul minim a crescut în doi ani de zile cu peste 50%. Pensiile au crescut şi vor creşte în fiecare an în aşa fel încât în 2020 practic nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condiţiile în care am redus şi taxele pentru cetăţeni - impozitul pe venit şi taxele pentru mediul de afaceri - cei de dreapta ne-au zis mereu că aşa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, că nu trebuie să mărim salariile pentru că nu sunt bani", a spus Dragnea în discursul său susţinut în limba română, după o scurtă introducere în engleză.

"Noi am arătat că un guvern social-democrat poate micşora taxele, poate creşte salariile, poate creşte pensiile, poate reda speranţa pentru tineri. Nu a fost uşor şi nu va fi uşor nici de acum înainte",

"Trebuie să restabilim dreptatea", a spus el. "PSD va câştiga alegerile, sunt convins că şi PSOE va câştiga în Spania".

"E nevoie să luptăm până la capăt pentru valorile noastre", a spus Dragnea, menţionând "apărarea democraţiei". El a spus că a discutat vineri cu Frans Timmermans şi a căutat soluţii pentru a comunica mai bine

"Trebuie să demonstrăm dreptei că suntem mai buni ca ei. Dreapta ne vrea divizaţi. UE are nevoie de o schimbare profundă, pe care doar noi o putem aduce. Avem nevoie de o Europă în care fiecare cetăţean are drepturi egale. Noi facem celor mulţi, noi suntem de partea bună."

"It's time", a încheiat Dragnea.

Congresul este transmis LIVE pe pagina de Facebook a PES:

PES l-a desemnat în luna decembrie pe olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Vineri, grupul va prezenta concluziile lucrărilor sale privind Obiectivele Dezvoltării Durabile şi Agenda 2030 cu Înaltul Comisar Spaniol pentru Agenda 2030, Cristina Gallach, şi alţi experţi. În cursul serii, va avea loc un dineu al liderilor din cadrul PES co-prezidat de premierul spaniol Pedro Sanchez.

Conform agendei postate pe site-ul PES, printre participanţii la congresul socialiştilor europeni de la Madrid figurează şi liderul PSD, Liviu Dragnea, şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Dragnea, despre Timmermans: ”Este opinia dumnealui. Putem face un concurs de opinii”
Dragnea susţine că Timmermans a ameninţat
Liviu Dragnea, răspuns după recomandările lui Timmermans: ”Nu a vorbit cu mine despre DNA”
FULLSCREEN
Dragnea la Congresul unde se anunţă candidatura lui Timmermans. "Suntem de partea bună"
  • /

Sursa: Agerpres/ StirileProTV

VIDEO PROTVPLUS.RO