Două explozii puternice semnalate în oraşul rus Belgorod, aproape de graniţa ucraineană

Ultima actualizare: 28-04-2022 20:26
explozie
Twitter

Două explozii puternice au fost auzite joi în oraşul rus Belgorod, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, transmite Reuters, citând doi martori, scrie Agerpres. 

Exploziile au fost semnalate în partea de sud a oraşului. Deocamdată nu este clar ce le-a provocat şi dacă există victime sau pagube materiale.

Rusia a acuzat în ultimele zile o serie de atacuri efectuate de forţele ucrainene pe teritoriul său la Belgorod şi în alte zone de la graniţă. Atacurile au ţintit depozite ruseşti de muniţii şi combustibili, în timp ce peste graniţă trupele ruse desfăşoară a doua fază a invaziei care acum se concentrează pe estul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev nu recunoaşte că armata sa a executat pe teritoriul rus aceste atacuri, dar un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski le-a descris drept ''karma'' sau răzbunare.

În acest timp, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a acuzat statele occidentale că ''instigă deschis Kievul să atace Rusia, inclusiv folosind armele primite din ţările NATO''. ''Nu v-aş recomanda să ne testaţi şi mai mult răbdarea'', a completat ea, adresându-se statelor la care a făcut referire.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO