Donald Trump susține că ar fi meritat Premiul Nobel pentru Pace. "Am evitat un mare război"

Ultima actualizare: 11-01-2020 15:35
donald trump
Getty

Președintele american Donald Trump susține că ar fi meritat Premiul Nobel pentru Pace anul trecut pentru că a "salvat o țară" și a oprit "un mare război", potrivit BBC.

„O să vă spun ceva despre Premiul Nobel pentru Pace. Eu am făcut un acord, am salvat o ţară şi tocmai am auzit că liderul acelei ţări primeşte acum Premiul Nobel pentru salvarea ţării. Am zis: 'Ce? Am avut eu ceva de-a face cu asta?' Da, dar ştiţi, așa se întâmplă. Cât timp noi știm asta, este ce contează... Am evitat un mare război, am evitat mai multe”, le-a spus Donald Trump susținătorilor săi, la o întâlnire electorală care a avut loc joi în Toledo, Ohio. 

Deși a evitat să dea nume, Trump a făcut referire la premierul ethiopian Abiy Ahmed, care la 43 de ani este cel mai tânăr șef de guvern din Africa.

î

Abiy Ahmed a primit această distincţie pentru eforturile făcute în vederea reconcilierii istorice a ţării sale cu Eritreea.

Premiul a constat într-o medalie de aur şi un cec de aproape un milion de dolari, sumă pe care au primit-o şi ceilalţi laureaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO