Donald Trump și generalii iranieni se amenință folosind replici din Game of Thrones

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Statele Unite introduc, începând de luni, o a doua serie de sancţiuni împotriva Iranului. Măsurile, care lovesc dur economia, vizează sectoarele bancar, energetic şi al construcţiilor şi transporturilor navale.

Donald Trump a găsit un mod pe cât de neobişnuit, pe atât de controversat de a face anunţul: un mesaj pe Twitter, în care a făcut aluzie la popularul serial Urzeala Tronurilor.

Preşedintele Donald Trump a publicat pe contul de Twitter o fotografie a sa, cu mesajul "Sanctions are coming" (Vin sancţiunile), deturnând sensul unei replici celebre din sarialul "Game of Thrones" (în speță mesajul "Vine Iarna").

Ca într-o veritabilă reclamă a unor producţii cinematografice, apare menţionată şi data la care vor fi instituite sancţiunile.

O altă aluzie la celebrul serial constă în faptul că literele "O" din mesajul online al preşedintelui american sunt străbătute de trei linii verticale, după modelul logoului oficial al acestei producţii. Unul dintre liderii importanţi ai armatei iraniene a răspuns în acelaşi stil.

Mesajul este, de această dată, "Îţi voi ţine piept".

Donald Trump, președintele Statelor Unite: "Este vorba despre sancţiuni majore, foarte serioase, iar Iranul va primi o lovitură foarte puternică."

Cea de-a doua rundă de sancţiuni vine la șase luni după ce Statele Unite s-au retras din acordul privind programul nuclear iranian. Obiectivul lor principal este să priveze Teheranul de cât mai multe venituri din petrol, pentru a limita desfăşurarea de programe nucleare.

Mai mult de 700 de persoane şi companii vor fi puse pe nouă listă neagră, printre ele bănci, companii exportatoare de petrol şi companii de transport naval.

Există, însă, şi câteva derogări.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al Statelor Unite: "Vom oferi derogări pentru opt ţări, şi asta numai pentru că au arătat că fac eforturi importante pentru a-şi diminua către zero importurile de petrol".

Pe lista s-ar afla, se pare, Turcia, Italia , Japonia şi Coreea de Sud.

Teheranul a criticat decizia, prin vocea liderului suprem, Ayatollahul Khamenei, iar la Teheran mii de oameni au demonstrat împotriva deciziei Washingtonului.

Foto: Liderul Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei

Coincidenţa face ca manifestaţia au avut loc la 39 de ani de la ocuparea ambasadei SUA la Teheran de către studenţi iranieni fundamentalişti, eveniment care a declanşat o gravă criză diplomatică.

Foto: Demonstrație în Teheran împotriva deciziei Washingtonului

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO