Donald Trump: ”Cred ca Kim Jong-un începe să ne respecte”

Dată publicare: 23-08-2017 18:39
Dată actualizare: 28-08-2017 19:39


Donald Trump face ce face şi ajunge mereu subiect de scandal. Preşedintele american şi-a aparat încă o dată reacţia de după violenţele rasiste din Charlottesville.

În faţa a mii de susţinători entuziaşti, Trump a făcut însă uitată exact declaraţia iniţială care a declanşat criticile împotriva să. În discursul său liber, Trump a lansat noi salve împotriva elitelor de la Washington şi i-a criticat pe jurnalişti.

În faţa unei mulţimi exaltate, preşedintele american a criticat, în trei sferturi din discurs, presa şi elitele de stânga, de parcă ar fi fost din nou în campanie.

Trump: “Nu cred că vreun alt preşedinte a reuşit să facă atât de mult ca mine în primele 6-7 luni de mandat.”

Pe de altă parte, Trump şi-a exprimat convingerea că retorica lui agresivă faţă de Coreea de Nord dă roade.

Trump: “Cred că Kim Jong Un începe să ne respecte şi eu respect asta foarte mult.”

După această revărsare de respect, Trump şi-a îndreptat atenţia asupra presei potrivnice. A atacat din nou ţintele lui predilecte: CNN, The New York Times şi Washington Post - pentru felul în care au oglindit reacţia lui de după violenţele rasiste de la Charlotsville. Pe 12 august, un tânăr neonazist a intrat deliberat cu maşină în contramanifestanţii antifascişti. A ucis o femeie şi a rănit alte zeci de persoane.

Trump: „Fac asta ca să vă demonstrez cât de necinstiţi sunt jurnaliştii. Citez ce am zis atunci: "Condamnăm cu cea mai mare fermitate această extraordinară dezlănţuire de ură, bigotism şi violenţă". Asta am zis eu în sâmbăta aia, imediat după evenimente. Dar jurnaliştii m-au atacat: "N-a condamnat suficient de rapid, n-a făcut-o la timp, i-a luat o zi s-o facă, deci e un rasist".

Nimic de zis, dacă atunci când s-a autocitat - Trump n-ar fi omis fix sintagma care a declanşat torentul de critici.

Trump: „Trump ce a zis iniţial, şi cu partea lipsa: când a condamnat "violente din multe tabere"

Don Lemon jurnalist CNN: „Am asistat la o totală eclipsă a adevărului. Trump a venit pe scenă şi a minţit proproul american privindu-l în ochi.”


VIDEO PROTVPLUS.RO