Donald Trump a anunțat demisia secretarului american pentru Securitate Internă


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 14:05
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 07:14
Categorie: Stiri externe

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat duminică plecarea secretarului pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielse.

Înfuriată de valul mare de migranţi care ajung neîncetat la graniţa de sud, administrația Trump a iniţiat o reformare a departamentului responsabil cu stăpânirea acestui fenomen.

În vârstă de 46 de ani, Kirstjen Nielsen deținea postul din decembrie 2017. Departamentul său este responsabil pentru aplicarea unora dintre cele mai controversate politici ale lui Trump, care încearcă să reducă numărul de mexicani și cetățeni din America centrală ce intră ilegal în Statele Unite.

Supusă în mod repetat unor audieri dificile de către democrații din Congres, Nielsen a supervizat proiectele preşedintelui, cum ar fi construcţia unui zid la granița cu Mexicul și separarea copiilor migranți de familiile lor.

Jurnaliştii americani relatează că plecarea lui Nielson nu a fost voluntară.

Potrivit unei surse apropiate de Kirstjen Nielsen, ea nu a demisonat de bună voie. Nu se aştepta la asta când s-a dus duminică la întâlnirea cu preşedintele. Era totuşi pregătită şi pentru o astfel de întorsătură, nu a implorat şi nu a luptat ca să-şi păstreze slujba.

Potrivit aceleiaşi surse, în ultimele luni, asupra lui Kirstjen Nielsen s-a revărsata toată furia preşedintelui faţă de ceea ce el numeşte un sistem al imigraţiei plin de lacune.

Sute de muncitori ilegali, arestați

Zilele trecute, autorităţile americane au arestat dintr-un foc aproape 300 de muncitori ilegali, în majoritate femei, care lucrau pentru o companie de tehnologie din Texas.

Chiar temutul Serviciu pentru imigraţie şi protecţie a frontierei spune că a fost cel mai amplu raid din ultimul deceniu. Toţi cei găsiţi fără documente adecvate au fost transferaţi într-un centru de detenţie în vederea expulzării.

Pe de altă parte, administraţia Trump a cerut recent un răgaz de până la 2 ani pentru găsirea a zeci de mii de copii, care au fost separaţi de părinţii lor la graniţă, înainte ca un judecător să pună capăt acestei practici, anul trecut.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Donald Trump a dezvăluit prima porțiune din zidul împotriva migranților. VIDEO
Unul dintre susținătorii lui Donald Trump, numit președintele Băncii Mondiale
VIDEO PROTVPLUS.RO