"Din dragoste pentru popor", presedintele Chinei, Hu Jintao, a redus programele de divertisment TV

Dată publicare: 04-01-2012 13:40
Dată actualizare: 21-08-2012 10:14


China

Operatorii de televiziune prin satelit din China au taiat programul TV de divertisment cu doua treimi, ca urmare a unei campanii declansate de Guvernul de la Beijing.

Aceasta informatie a fost lansata chiar de catre agentia oficiala de presa din China, Xinhua, citata de BBC News. Astfel, un ordin emis de Administratia Nationala de Film, Radio si Televiziune arata ca programele "excesive de entertainment" trebuie reduse drastic de la 1 ianuarie 2012. O organizatie pentru apararea drepturilor omului sustine ca numarul programelor de divertisment a fost redus de la 126 la 38.

Cele mai afectate programe sunt cele legate de "talentele" oamenilor, precum si cele "reality". Pe lista programelor restrictionate se mai afla talk-show-urile si emisiunile cu un grad ridicat de sensibilitate, care sunt considerate a fi la un "nivel scazut", in comparatie cu "virtutile traditionale si valorile socialiste".

Masura a fost aplicata chiar in timp ce presedintele Hu Jintao lansa un avertisment public in privinta influentei Occidentului asupra culturii chineze. De asemenea, intr-un interviu publicat de ziarul Partidului Comunist, presedintele Chinei a cerut poporului sa mareasca eforturile dedicate dezvoltarii tarii.

Ordinul de limitare a divertismentului la televizor a fost emis in octombrie 2011 si obliga pe fiecare dintre cei 34 de operatori TV prin satelit sa promoveze doar doua programe de entertainment pe saptamana si maximum 90 de minute de entertainment in fiecare zi, intre orele 07.30 - 22.00. De asemenea, operatorii sunt obligati sa difuzeze cel putin doua ore de stiri pe zi, de dimineata de la ora 6 pana la miezul noptii. China are cel mai mare numar de abonati TV din lume, estimat la 95% din numarul total al populatiei de 1,3 miliarde de oameni.

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO