Dezvăluiri despre momentul atacul iranian. Mesajul primit de premierul irakian


Ultimul update: Miercuri 08 Ianuarie 2020 14:20
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2020 14:13
Categorie: Stiri externe
atac iran irak

Irakul a primit „un mesaj verbal oficial” din partea Iranului cu puțin timp înainte de miezul nopții, înaintea atacului cu rachete asupra celor două baze militare, a declarat prim-ministrul irakian Adil Abdul Mahdi.

„La puțin timp după miezul nopții, miercuri 8/1/2020, am primit un mesaj verbal oficial din partea Repubicii Islamice conform căruia răspunsul la asasinarea martirului Qassem Soleimani a început sau va începe în scurt timp, iar atacul cu rachete va fi limitat la zonele în care se află militari americani în Irak, fără a oferi locația exactă”, a declarat Abdul Mahdi.

Prim-ministrul a anunțat că în urma acestui mesaj au fost avertizați liderii militari irakieni „pentru a lua măsurile de precauție necesare”.

Rachetele au lovit bazele militare din Irak la orele 1:45 și 2:15, conform unui comunicat emis de armata irakiană.

De asemenea, prim-ministrul a anunțat că poartă discuții interne și externe pentru a rezolva situația și pentru a nu intra în război: „Irakul și regiunea vor fi primele victime”.

„Irakul refuză orice încălcare a suveranității și orice atac pe teritoriul său, iar Guvernul continuă eforturile de prevenire a unei escaladări. Această criză serioasă amenință regiunea și lumea cu un război devastator”, se menționează în comunicat.

Surse: Irakul a avertizat Statele Unite înaintea atacului

 

O sursă diplomatică a declarat pentru CNN că Irakul a avertizat Statele Unite în urma mesajului primit din Iran, menționând de asemenea locațiile în care urmează să aibă loc atacurile, informație care contrazice declarația prim-ministrului irakian, conform căreia Irakul nu știa care sunt locațiile ce urmează să fie bombardate.

O altă sursă din cadrul Departamentului de Apărare din SUA a declarat că irakienii au fost informați de oficialii iranieni să stea departe de anumite baze militare.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33