Derek Rieth, percutionist al trupei americane Pink Martini, s-a sinucis. Artistul de 43 de ani s-a impuscat in cap

Dată publicare: 24-08-2014 15:29
Dată actualizare: 27-08-2014 06:53


Derek Rieth

Derek Rieth, unul dintre percutionistii trupei americane Pink Martini, a murit la varsta de 43 de ani, dupa ce s-a impuscat in cap, potrivit autoritatilor din orasul american Portland, informeaza usatoday.com.

Decesul a fost confirmat de managerul trupei, Bill Tennant, care a refuzat sa faca alte declaratii.

"Acum, din respect pentru familia si prietenii (lui Derek Rieth, n.r.), nu vom face alte declaratii", a spus Bill Tennant.
Totodata, pe pagina de Facebook a trupei Pink Martini a fost postata o fotografie cu Derek Rieth, pe care sunt scrisi anii 1971-2014.

Potrivit autoritatilor din orasul american Portland, citate de latimes.com, Derek Rieth a fost gasit mort miercuri noaptea de catre politisti, care au fost sesizati de o persoana ingrijorata ca nu mai stia nimic despre acesta de mai multe ore.

Langa corpul neinsufletit al muzicianului a fost gasita arma cu care acesta s-a impuscat in cap. Moartea artistului a fost catalogata de catre autoritati drept sinucidere.

Percutionistul Derek Rieth a fost unul dintre fondatorii trupei Pink Martini. Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formatiei, in 1994, pe vremea cand era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetitiile din camera de camin - ariile de Verdi si Puccini interpretate de Forbes si acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat inceputul colaborarii celor doi.

Prima piesa a formatiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit in Franta si a dat numele primului album Pink Martini. Lansat in 1997, "Sympathique" a primit discul de platina in Franta si pe cel de aur in Elvetia, Grecia si Turcia. Succesul a fost confirmat sapte ani mai tarziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat in Germania, Franta, Canada, Grecia si Turcia. "Hey Eugene!", a treia aparitie discografica semnata Pink Martini, ofera ascultatorului o calatorie in jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, imbinand melodii si ritmuri din diferite parti ale globului pentru a crea un sound modern", dupa cum spune Thomas Lauderdale.

Cel de-al patrulea album din discografia Pink Martini - "Splendor In The Grass" - contine colaborari cu invitati speciali: legendara Chavela Vargas, Emilio Delgado si Ari Shapiro & Courtney Taylor-Taylor. Acestui material i-a urmat, in 2010, albumul "Joy to the World", iar "A Retrospective" a fost lansat in 2011.

Trupa americana Pink Martini a cantat de mai multe ori in Romania, cel mai recent in octombrie 2013.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO