Decizia luată de Regina Marii Britanii din cauza pandemiei de coronavirus

Ultima actualizare: 17-03-2020 18:17
Regina

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anulat petreceri în grădina de la Palatul Buckingham din Londra şi va părăsi domeniul joi, când se va instala la Castelul Windsor.

Este o măsură "sensibilă de precauţie" în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat familia regală marţi, scrie DPA.

Mai multe întâlniri în această săptămână la Palatul Buckingham, inclusiv o audienţă cu premierul Boris Johnson, vor continua aşa cum au fost planificate.

"Majestatea Sa se va muta, joi, la Castelul Windsor pentru perioada de Paşte, cu o săptămână mai devreme decât era planificat", a precizat Palatul. "Este posibil ca regina să rămână acolo şi după Paşte", potrivit News.ro.

Planurile suveranei în vârstă de 93 de ani au fost modificate "ca o simplă măsură de precauţie din cauza circumstanţelor actuale".

Alte evenimente la care urmau să participe un număr mare de persoane în lunile următoare au fost anulate sau reprogramate, inclusiv cinci petreceri în grădină, în mai, la Palatul Buckingham.

Anunţuri viitoare vor fi făcute "în acord cu guvernul" la ceremonia anuală Trooping the Colour, care are loc în iunie şi care marchează ziua de naştere oficială a reginei; cea de-a 75-a aniversare a Zilei Victoriei în Europa; o vizită de stat planificată de împăratul Japoniei.

Palatul a anunţat vineri că regina a amânat vizitele planificate de săptămâna aceasta în nord-vestul Angliei şi în nordul Londrei.

Fiul reginei şi moştenitorul ei, Prinţul Charles în vârstă de 71 de ani, a amânat de asemenea vizitele planificate în această primăvară în Bosnia şi Herţegovina, Cipru şi Iordania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO