Dealeri din 30 de țări participă la Săptămâna internațională a diamantelor

Ultima actualizare: 30-01-2019 10:11

Bursa diamantelor din Tel Aviv este în aceste zile mai strălucitoare ca oricând. Este în plină desfășurare Săptămâna internațională consacrată acestor nestemnate care, după cum se spune, „sunt pentru totdeauna".

Bursa diamantelor din Tel Aviv a organizat un eveniment special pentru cele mai râvnite dintre pietrele prețioase. Săptămâna internațională a diamantelor - eveniment aflat deja la a opta ediție - a adus dealeri din 30 de țări, dar și o mulțime de diamante, pe cât de strălucitoare, pe atât de valoroase.

Nilesh Chhabria, directorul unei case de bijuterii: „Acesta e cel mai mare show de aici din Isarel, iar Israelul devine una dintre cele mai mari piețe ale diamantelor. În opinia mea, aici sunt unii dintre cei mai mari traderi, dar și unii dintre cei mai mari manufacturieri. Așa că are sens să fim aici, să ne promovăm, să cumpărăm cât mai mult posibil ca să putem apoi vinde.”

Pentru prima dată din 2011, comerțul cu diamante s-a stabilizat anul trecut în Israel. Dacă exporturile de pietre totalizează aproape 4,5 miliarde de dolari, importurile se ridică la valoarea de 3 miliarde de dolari, potrivit datelor de la Ministerul Economiei.

Cei implicați în tranzacții cu diamante speră că afacerile lor vor crește, mai ales că după criza de acum un deceniu au fost stabilite noile reglementări bancare și în domeniul taxelor.

Ishay Ben-David, dealer de diamante din New York: „Nu am fost mereu ocupați... Mereu în industria diamantelor au fost suișuri și coborâșuri, nu poți fi mereu la nivel înalt. Dar nu ne plângem. Trebuie doar să depunem puțin mai mult efort. Cum se spune, diamantele sunt pentru totdeauna, așa că vom avea mereu ceva afaceri de făcut în acest domeniu.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO