Daily Mail: Barack Obama isi datoreaza succesul "noii puteri a politicii americane", hispanicii

Dată publicare: 08-11-2012 12:39
Dată actualizare: 11-11-2012 07:14


Hispanici

Daily Mail este de parere ca o mare parte din succesul lui Barack Obama la alegerile prezidentiale din acest an se datoreaza comunitatii hispanice, care este "noua putere a politicii americane". 

"Presedintele Obama s-a intors la Casa Alba datorita unei coalitii de suport formata din femei, minoritati, tineri si - o noua putere in politica americana - hispanicii." scriu cei de la Daily Mail. In timp ce Mitt Romney a obtinut multe voturi in special de la vechiul electorat format din persoane care nu sunt de culoare, triumful lui Obama a fost accentuat de hispanici, care cresc in numar si influenta.

Demografia Americii este in continua crestere, iar comunitatea hispanica a atins o valoare de aproximativ 10% din voturile exprimate. Suparati din cauza politicii candidatului republican in ceea ce priveste imigratia, hispanicii l-au sprijinit pe Obama in proportie de 70%. Nu a mirat pe nimeni faptul ca populatia de culoare l-a votat pe Obama in numar extrem de mare, insa succesul sau a fost asigurat si de catre femei si tineri, la fel cum s-a intamplat si la prima sa candidatura.

Anul acesta ar putea fi primul din istoria SUA cand majoritatea copiilor nascuti provin din familii care fac parte din minoritati etnice. De altfel, statisticile arata ca, in 2012, 72% dintre cei care au votat sunt persoane albe, in scadere fata de 74% la alegerile din 2008. Matt Barreto, profesor de politica la Universitatea din Washington, a declarat pentru Daily Mail ca pentru Barack Obama a fost esential sa atraga votul hispanicilor, mai ales ca a pierdut mult din suportul barbatilor albi - de la 41% cat avea in urma cu 4 ani, la 26% in 2012.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO