Cum a reușit Taiwanul să ajungă la a 200-a zi fără cazuri locale de coronavirus

Ultima actualizare: 16-11-2020 11:49
coronavirus

Pe măsură ce se apropie sfârșitul anului 2020, multe țări și regiuni din întreaga privesc neputincioase cum cazurile de Covid-19 cresc din nou la niveluri record, scrie South China Morning Post. 

Dar Taiwanul a reușit să mențină rata de transmisie la zero, fără ca noi cazuri să fie găsite de mai mult de 200 de zile.

Taiwanul a câștigat laude pentru eforturile sale de limitare a virusurilor, pe măsură ce noi valuri de infecții explodează în Europa și SUA.

De când a început pandemia, Taiwanul, care are o populație de 23 de milioane de oameni a înregistrat 597 de cazuri și 7 decese. Insula autoguvernată are una dintre cele mai bune metode de izolare a virusurilor din lume.

Experții în sănătate spun că există mai multe motive pentru succesul Taiwanului:

Controlul frontierei

 

Taiwanul s-a închis în martie, permițând accesul doar rezidenților. Insula a păstrat un control strict al intrărilor în țară.

Măsurile au inclus supravegherea bazată pe simptome a tuturor persoanelor care sosesc pe calea aerului sau pe mare.

De asemenea, călătorii au fost nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile după intrarea în Taiwan.

Distribuția măștilor

 

Distribuția măștilor de față a fost crucială pentru controlul focarelor de infecție din Taiwan. Când a început pandemia, guvernul a depozitat măștile a interzis exportul.

În termen de 4 luni, producția de măști a crescut de la 2 milioane la 20 de milioane de unități pe zi. Măsurile au permis insulei să ofere rezidenților o aprovizionare constantă cu măști.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO